Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

ALTINKUM PLAJI içler acısı durumda

ısparta 26.06.2024 - 09:25, Güncelleme: 26.06.2024 - 09:51
 

ALTINKUM PLAJI içler acısı durumda

Isparta ilimizin en gözde tatil yerlerinden biri olan Altınkum plajı resmen alemcilerin yeri haline gelmiş. Sahil alkol şişelerinden geçilmiyor. Aileler içilmesinden ve plaja, göle atılan CAM ŞİŞELERDEN oldukça rahatsız.
Yaz aylarının gelmesiyle en çok tercih edilen tatil mekanlarından biri olan İlimizin incisi Eğirdir Altınkum plajı Allah’a emanet. Her şeyin ateş pahası olduğu Altınkum plajında bu bakımsızlığın nedeni nedir? SAHİL SARHOŞLARLA DOLU Eğirdir ve Altınkum plajı için Türkiye’nin hemen hemen her yerinden yerli ve yabancı turistlerin akın edeceği şu günlerde plajdaki görüntüler içler acısı. Binlerce insanın sıcak yaz günlerinde akın ettiği plaja hiçbir bakım ve temizlik yapılmıyor. Altınkum plajına konaklamak amacıyla gelen misafirler istedikleri konfor ve çevre düzenlemesi konusunda ‘30 yıl önce geldiğimizde de aynıydı hala aynı’ sözlerini kullanıyorlar. Doğal görünüşü dışında hiçbir çekiciliği kalmayan plaj eski düzenle kurulmuş tatil yeri konumunda kalmış. Konuyla alakalı görüşlerini aldığımız Uluborlu ilçesinden ailesi ile günü birlik tatile gelen Hamza Ateş, “Biz bundan 30 yıl önce geldiğimizde de burası böyleydi hala aynı. İki kızım ve eşimle sabahın erken saatlerinde gelip ağaç gölgesinde bir yer bulduk. Bir saat sonra elinde şişelerle üç tane delikanlı gelip bizim hemen yanı başımıza oturdular. Ağızlarından çıkanı kulakları duymuyordu. İçkinin ve güneşin etkisiyle ne konuştuklarını bilmiyorlardı. Olay çıkmaması için yerimizden kalkıp bir başka gölge yere geçtik. Ama orada da aynı görüntüler aynı sahneyi yaşadık. Böyle bir yerde içki içilmesini yadırgamıyorum. Ama bu kadar da olmaması gerekiyor. Büfelerin önünde masalarda içilmesine karşı değilim. Eline içkisini alıp sahilde gezmeler, yüzmeler bana ve buraya gelen tatilcilere çok ters. Sahilde top oynamak istesen oynayamazsın çünkü her yer şişe. Biz burada gençliğimizde sahilde saatlerce voleybol oynar, maç yapardık. Ne şişe olurdu ne de böyle içenler sahilde gezebilirdi. Burası çok sahipsiz kalmış. 30 yıl öncede aynı hala aynı işletmeciler bir adım ileriye taşımamışlar hep cebe atmışlar” dedi. VATANDAŞ İSYAN EDİYOR Geçtiğimiz yıl günlüğü 80 TL olan bungalov evlerin kirası bu yıl 800 TL’ye yükseldi. Yüzde bin oranında yapılan zamma vatandaş isyan etti. Günü birlik tatil için bölgeye gelen vatandaşlar, “Her şeyi para kazanmak için gören yetkililer biraz elinizi taşın altına koyunda yeşillendirmesinden oturup kalkılacak konaklanacak yerler için düzenlemeler yapın. Bungalov evleri yüzde bin artırmasını biliyorsunuz da niçin yenileme ve düzenleme yapmıyorsunuz. Geçtiğimiz yıl günlüğü 80 TL olan bungalov evlerinin bu yıl ki fiyatı nasıl oluyor da, ne yaptınız da, ne masraf ettiniz de, nerelerde düzenleme yaptınız da 800 TL oldu? Yetkilere sesleniyoruz şu alkol konusu ile tatilcilerin oturup kalkacağı yerler için düzenleme biran önce yapılsın ki iki gün sonra çok geç kalınmış olmasın” dediler. (ENVER TAHA AYDIN)
Isparta ilimizin en gözde tatil yerlerinden biri olan Altınkum plajı resmen alemcilerin yeri haline gelmiş. Sahil alkol şişelerinden geçilmiyor. Aileler içilmesinden ve plaja, göle atılan CAM ŞİŞELERDEN oldukça rahatsız.

Yaz aylarının gelmesiyle en çok tercih edilen tatil mekanlarından biri olan İlimizin incisi Eğirdir Altınkum plajı Allah’a emanet. Her şeyin ateş pahası olduğu Altınkum plajında bu bakımsızlığın nedeni nedir?

SAHİL SARHOŞLARLA DOLU

Eğirdir ve Altınkum plajı için Türkiye’nin hemen hemen her yerinden yerli ve yabancı turistlerin akın edeceği şu günlerde plajdaki görüntüler içler acısı. Binlerce insanın sıcak yaz günlerinde akın ettiği plaja hiçbir bakım ve temizlik yapılmıyor.

Altınkum plajına konaklamak amacıyla gelen misafirler istedikleri konfor ve çevre düzenlemesi konusunda ‘30 yıl önce geldiğimizde de aynıydı hala aynı’ sözlerini kullanıyorlar. Doğal görünüşü dışında hiçbir çekiciliği kalmayan plaj eski düzenle kurulmuş tatil yeri konumunda kalmış.

Konuyla alakalı görüşlerini aldığımız Uluborlu ilçesinden ailesi ile günü birlik tatile gelen Hamza Ateş, “Biz bundan 30 yıl önce geldiğimizde de burası böyleydi hala aynı. İki kızım ve eşimle sabahın erken saatlerinde gelip ağaç gölgesinde bir yer bulduk. Bir saat sonra elinde şişelerle üç tane delikanlı gelip bizim hemen yanı başımıza oturdular. Ağızlarından çıkanı kulakları duymuyordu. İçkinin ve güneşin etkisiyle ne konuştuklarını bilmiyorlardı. Olay çıkmaması için yerimizden kalkıp bir başka gölge yere geçtik. Ama orada da aynı görüntüler aynı sahneyi yaşadık. Böyle bir yerde içki içilmesini yadırgamıyorum. Ama bu kadar da olmaması gerekiyor. Büfelerin önünde masalarda içilmesine karşı değilim. Eline içkisini alıp sahilde gezmeler, yüzmeler bana ve buraya gelen tatilcilere çok ters. Sahilde top oynamak istesen oynayamazsın çünkü her yer şişe. Biz burada gençliğimizde sahilde saatlerce voleybol oynar, maç yapardık. Ne şişe olurdu ne de böyle içenler sahilde gezebilirdi. Burası çok sahipsiz kalmış. 30 yıl öncede aynı hala aynı işletmeciler bir adım ileriye taşımamışlar hep cebe atmışlar” dedi.

VATANDAŞ İSYAN EDİYOR

Geçtiğimiz yıl günlüğü 80 TL olan bungalov evlerin kirası bu yıl 800 TL’ye yükseldi. Yüzde bin oranında yapılan zamma vatandaş isyan etti. Günü birlik tatil için bölgeye gelen vatandaşlar, “Her şeyi para kazanmak için gören yetkililer biraz elinizi taşın altına koyunda yeşillendirmesinden oturup kalkılacak konaklanacak yerler için düzenlemeler yapın. Bungalov evleri yüzde bin artırmasını biliyorsunuz da niçin yenileme ve düzenleme yapmıyorsunuz. Geçtiğimiz yıl günlüğü 80 TL olan bungalov evlerinin bu yıl ki fiyatı nasıl oluyor da, ne yaptınız da, ne masraf ettiniz de, nerelerde düzenleme yaptınız da 800 TL oldu? Yetkilere sesleniyoruz şu alkol konusu ile tatilcilerin oturup kalkacağı yerler için düzenleme biran önce yapılsın ki iki gün sonra çok geç kalınmış olmasın” dediler. (ENVER TAHA AYDIN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersulh.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
HİLAL AY
(26.06.2024 12:00 - #551)
MAVİ BAYRAK ÖDÜLÜ OLAN BİR PLAJA HİÇ YAKIŞMIYOR. HABERİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM ŞAHSIM ADINA.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersulh.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.