100 Bin Aboneyi Aştı PLAKETİ KAPTI

Son yılların en popüler sosyal medya platformu YouTube’da içerik üreticilerin sayısı da hızla artıyor. Kimisi için sadece bir keyif, kimisi için bir kazanç kapısı, kimisi için ise kendisini ispat etmek için bir arayış… Sebebi her ne olursa olsun, YouTube’a içerik üretmek son yılların en popüler hareketlerinden biri.

Abone sayısı, izlenme süresi, çeşitli etkileşimler gibi birçok kriteri sağlayarak en popüler kanallar arasına girmek de aslında bir hayli zor.

Isparta’da 15 yaşındaki lise öğrencisi Oğuz Kağan Başkal “oğuzbey” ismiyle açtığı ve çeşitli bilgisayar oyunlarıyla ilgili içerikler üreterek kısa sürede 100 bin aboneyi aşarak YouTube plaketi almayı başardı.

YouTube’un 100 bin aboneye ulaşan kanallara verdiği “Gümüş Play Butonlu plaketi” almaya hak kazanan Oğuz Kağan Başkal, yaşadığı mutluluğu YouTube içerik üreticiliği serüvenini anlattı.

Başkal, “Ben lise 1. Sınıf öğrencisiyim. Çok küçük yaşlardan bu yana bilgisayar ve teknolojiye ilgim var. YouTube’da da biraz zaman geçiriyorum. Takip ettiğim bazı kanallar vardı. İçeriklerini sevdiğim, takip kanallar. Bir süre sonra neden ben de içerik üretmeyeyim? Sorusunu sordum kendi kendime. Sonra, adım adım bilgisayarımın özelliklerini biriktirdiğim harçlıklarımla geliştirdim. Sonra da kendimi içerik üretirken buldum” dedi.

YouTube’a içerik üretmenin kendisi için sadece bir keyif olduğunu kaydeden Oğuz Kağan Başkal, “Bu üreçte asla derslerimi aksatmadım. Sadece boş vakitlerimde içerik ürettim. Sonra hatırı sayılır etkileşimler aldığımı gördüm. Biraz daha üzerinde durdum. Daha kaliteli, daha fazla ilgi çeken içerikler üretmeye başladım. Kısa süre sora da 100 bin aboneye ulaştım. Daha sonra YouTube’a başvuruda bulundum. Değerlendirmelerin ardından da plaketimi aldım” ifadelerini kullandı.   

Ailelerin ve “büyüklerin” YouTube’a içerik üreten gençlere ön yargıyla bakmaması gerektiğini kaydeden Başkal, “Ben aileme çok teşekkür ediyorum. Bana boş işlerle uğraşıyorsun gibi bir yaklaşımda bulunmadılar. Ama ben de derslerimi ve aileme karşı sorumluluklarımı ihmal etmedim. Her ikisini de dengeli bir yürütmeye gayret gösterdim. Böyle bir çaba içerisinde olan arkadaşlarıma da bunu tavsiye ediyorum” dedi.

Başkal, son olarak hedeflerinden de söz ederek “Bugün dünyada ve ülkemizde yapay zeka konuşuluyor. Bence, teknoloji alanında hamleler yapmamız lazım. Bunun için de bizim gibi çocukların, gençlerin teknoloji ile haşır neşir olması gerekiyor. Biz şimdilik sadece içerik üretimi yapıyoruz. Ama bizim gibi bu işlerle uğraşan arkadaşlarımızın, bizim ilerleyen süreçte ülkemizin teknoloji hamlelerine büyük katkılar sağlayabileceğini düşünüyorum. Yeter ki bize güvenin ve yolumuzu açın” ifadelerini kullandı.

https://www.youtube.com/@RealOguzBey