Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Burdur lavanta gibi ayçiçeğiyle de turist çekmesi hedefliyor

Yaşam 15.08.2022 - 13:09, Güncelleme: 15.08.2022 - 13:20
 

Burdur lavanta gibi ayçiçeğiyle de turist çekmesi hedefliyor

Burdur Yeşilova ilçesine ekilen 1000 dekarlık ayçiçeğiyle bölgede lavanta turizmine alternatif oluşturmayı hedefliyor.
Ayçiçeği tarlaları şimdiden fotoğraf sanatçılarının dikkatini çekmeyi başardı. Isparta Fotoğraf Sanatçıları Derneği Başkanı Mahmut Toprak tarlaların doğal bir stüdyo ortamı oluşturduğunu söyleyerek  "Ayçiçeğinin görselliği etkileyici, güzel bir havası var. Sabah ayrı güzel, akşam ayrı güzel. Oluşturulan ayçiçeği alanlarını çok güzel bulduk. Estetik ve görsel açıdan harika, bize çok güzel fotoğraflar sunuyor." diye konuştu. Dernek üyesi ve fotoğraf sanatçısı  akademisyen Mustafa Gökmen de öğrencilerine derslerde gösterebilecek fotoğraflar çekmek için ayçiçeği tarlalarına geldiğinibelirterek, "Susuz tarım bu bölge için muhteşem bir şey. Ekonomik açıdan da çok değerli bir ürün. Ayçiçeğinin Trakya'nın ardından bu bölgede de üretilmesi güzel bir şey." ifadelerini kullandı. Ayçiçeği en yoğun olarak Marmara da ve Trakya bölgesinde yetiştirilmekte olan bir bitki. Ülkemiz de yoğun olarak Tekirdağ, Edirne, Konya, Kırklareli ve Adana'da yetiştirilmektedir.
Burdur Yeşilova ilçesine ekilen 1000 dekarlık ayçiçeğiyle bölgede lavanta turizmine alternatif oluşturmayı hedefliyor.

Ayçiçeği tarlaları şimdiden fotoğraf sanatçılarının dikkatini çekmeyi başardı.

Isparta Fotoğraf Sanatçıları Derneği Başkanı Mahmut Toprak tarlaların doğal bir stüdyo ortamı oluşturduğunu söyleyerek  "Ayçiçeğinin görselliği etkileyici, güzel bir havası var. Sabah ayrı güzel, akşam ayrı güzel. Oluşturulan ayçiçeği alanlarını çok güzel bulduk. Estetik ve görsel açıdan harika, bize çok güzel fotoğraflar sunuyor." diye konuştu.

Dernek üyesi ve fotoğraf sanatçısı  akademisyen Mustafa Gökmen de öğrencilerine derslerde gösterebilecek fotoğraflar çekmek için ayçiçeği tarlalarına geldiğinibelirterek, "Susuz tarım bu bölge için muhteşem bir şey. Ekonomik açıdan da çok değerli bir ürün. Ayçiçeğinin Trakya'nın ardından bu bölgede de üretilmesi güzel bir şey." ifadelerini kullandı.

Ayçiçeği en yoğun olarak Marmara da ve Trakya bölgesinde yetiştirilmekte olan bir bitki. Ülkemiz de yoğun olarak Tekirdağ, Edirne, Konya, Kırklareli ve Adana'da yetiştirilmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersulh.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.