Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

CHP İl Başkanı Vedat Şenol uyardı: “Su faturanız elektrik faturanızdan daha yüksek gelecek”

ısparta 16.05.2024 - 09:14, Güncelleme: 16.05.2024 - 09:14
 

CHP İl Başkanı Vedat Şenol uyardı: “Su faturanız elektrik faturanızdan daha yüksek gelecek”

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, Isparta Belediyesi’nin son içme suyu zamlarından sonra, su faturalarının elektrik faturasından daha yüksek geleceğini söyledi. Şenol, “Daha önce 40 TL olan su faturası 666 TL oldu” dedi.
CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol beraberinde belediye meclis üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Şenol, geçtiğimiz hafta belediye meclisince onaylanan içme suyu zammı ile alakalı çarpıcı açıklamalar yaptı. CHP İl Başkanı Vedat Şenol yapılan zamların ne TÜİK ne de ENAG’ın enflasyon rakamlarıyla uyuşmadığını ve fahiş oranda zam yapıldığını söyledi. Şenol, “Yapılan bu zam anormal derecede olmuştur. Ne ENAG’la ne TÜİK’le açıklanabilecek bir şey değil. En az on kat, belki on beş kat artmış. Devletin resmi enflasyon rakamlarına kamu kuruluşları neden uymuyor?” dedi. CHP İl Başkanı Vedat Şenol devletin resmi enflasyon rakamının yüzde 69 olduğunu hatırlatarak, “Devlet yüzde altmış dokuz uyguluyor, her konuda önerisini ona göre yapıyor; ama belediyemiz buna uymuyor. Seçimlerden önce zam yapmayıp seçim biter bitmez zam yapılmasını biz, seçimler öncesi bir hile olarak düşünüyoruz. Halka karşı makyajlanmış; ama bundan sonra su faturaları elektrik faturasından fazla gelecek” dedi. Şenol suya yapılan zamları hem TÜİK hem de ENAG’ın açıkladığı enflasyon rakamları ile hesapladı. Şenol, “Daha önce 30 TL olan su faturası ENAG’a göre zamlansa 63.70 TL, TÜİK’e göre zamlansa 50,94 TL olacaktı. Ancak belediyenin yaptığı zamdan sonra bu 325 TL’ye çıktı. Daha önce 40 TL olan su faturası da TÜİK’e göre 67.92 TL, ENAG’a göre 89.74 TL, belediyenin tarifesine göre de 666 TL oldu” dedi. (Enver Taha Aydın)
CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, Isparta Belediyesi’nin son içme suyu zamlarından sonra, su faturalarının elektrik faturasından daha yüksek geleceğini söyledi. Şenol, “Daha önce 40 TL olan su faturası 666 TL oldu” dedi.

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol beraberinde belediye meclis üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Şenol, geçtiğimiz hafta belediye meclisince onaylanan içme suyu zammı ile alakalı çarpıcı açıklamalar yaptı.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol yapılan zamların ne TÜİK ne de ENAG’ın enflasyon rakamlarıyla uyuşmadığını ve fahiş oranda zam yapıldığını söyledi. Şenol, “Yapılan bu zam anormal derecede olmuştur. Ne ENAG’la ne TÜİK’le açıklanabilecek bir şey değil. En az on kat, belki on beş kat artmış. Devletin resmi enflasyon rakamlarına kamu kuruluşları neden uymuyor?” dedi.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol devletin resmi enflasyon rakamının yüzde 69 olduğunu hatırlatarak, “Devlet yüzde altmış dokuz uyguluyor, her konuda önerisini ona göre yapıyor; ama belediyemiz buna uymuyor. Seçimlerden önce zam yapmayıp seçim biter bitmez zam yapılmasını biz, seçimler öncesi bir hile olarak düşünüyoruz. Halka karşı makyajlanmış; ama bundan sonra su faturaları elektrik faturasından fazla gelecek” dedi.

Şenol suya yapılan zamları hem TÜİK hem de ENAG’ın açıkladığı enflasyon rakamları ile hesapladı. Şenol, “Daha önce 30 TL olan su faturası ENAG’a göre zamlansa 63.70 TL, TÜİK’e göre zamlansa 50,94 TL olacaktı. Ancak belediyenin yaptığı zamdan sonra bu 325 TL’ye çıktı. Daha önce 40 TL olan su faturası da TÜİK’e göre 67.92 TL, ENAG’a göre 89.74 TL, belediyenin tarifesine göre de 666 TL oldu” dedi. (Enver Taha Aydın)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersulh.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.