Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

DSİ hasat bittikten sonra su verince kayısılar kurudu

ısparta 06.07.2024 - 13:46, Güncelleme: 06.07.2024 - 13:46
 

DSİ hasat bittikten sonra su verince kayısılar kurudu

Yalvaç’ta kayısı üretiminin merkezi konumunda olan Hoyran Ovası’nda, sulamada yaşanan sorunlar nedeniyle kayısıda beklenen verim alınamadı.
Isparta’nın Yalvaç ilçesinde kayısı üretiminin merkezi konumunda olan Hoyran Ovası’nda, sulamada yaşanan sorunlar nedeniyle kayısıda beklenen verim alınamadı. Üreticiler, sulama ihtiyacı duyulan dönemde DSİ’nin su vermemesi nedeniyle kayısıların fındık kadar küçük kaldığını ve pazar değeri düştüğünden meyve suyu fabrikalarına satmak zorunda kaldıklarını söyledi.   Aşağıkaşıkara Muhtarı Adem Kaya; “Hasat bitti. DSİ sulamayı yeni açtı. Çünkü yıl başında üretici sulama yapacağım diye beyanname verdi. Geçen hafta su verilmeye başlandı. Ama bize bir faydası yok. Çünkü kayısıyı topladık. Zamanında sulama yapılmayınca kayısı fındık kadar büyüdü. Pazar değeri olmayınca kayısıyı bu yıl meyve suyu fabrikalarına vermek zorunda kaldık. Şu anda su verildi. Ama üretici için hiçbir anlamı yok.” Muhtar Kaya, üreticilerin yılbaşında sulama için beyanname vermesine rağmen DSİ’nin suyu zamanında vermemesi nedeniyle kayısıların zarar gördüğünü ve üreticilerin şimdi kullanmadıkları suyun parasını ödemek zorunda kalacaklarını ifade ediyor. (HÜLYA UĞUR)
Yalvaç’ta kayısı üretiminin merkezi konumunda olan Hoyran Ovası’nda, sulamada yaşanan sorunlar nedeniyle kayısıda beklenen verim alınamadı.

Isparta’nın Yalvaç ilçesinde kayısı üretiminin merkezi konumunda olan Hoyran Ovası’nda, sulamada yaşanan sorunlar nedeniyle kayısıda beklenen verim alınamadı.

Üreticiler, sulama ihtiyacı duyulan dönemde DSİ’nin su vermemesi nedeniyle kayısıların fındık kadar küçük kaldığını ve pazar değeri düştüğünden meyve suyu fabrikalarına satmak zorunda kaldıklarını söyledi.

 

Aşağıkaşıkara Muhtarı Adem Kaya; “Hasat bitti. DSİ sulamayı yeni açtı. Çünkü yıl başında üretici sulama yapacağım diye beyanname verdi. Geçen hafta su verilmeye başlandı. Ama bize bir faydası yok. Çünkü kayısıyı topladık. Zamanında sulama yapılmayınca kayısı fındık kadar büyüdü. Pazar değeri olmayınca kayısıyı bu yıl meyve suyu fabrikalarına vermek zorunda kaldık. Şu anda su verildi. Ama üretici için hiçbir anlamı yok.”

Muhtar Kaya, üreticilerin yılbaşında sulama için beyanname vermesine rağmen DSİ’nin suyu zamanında vermemesi nedeniyle kayısıların zarar gördüğünü ve üreticilerin şimdi kullanmadıkları suyun parasını ödemek zorunda kalacaklarını ifade ediyor. (HÜLYA UĞUR)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersulh.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.