Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Eğirdir’den dünyaya kiraz ihracatı başladı

ısparta 16.05.2024 - 13:30, Güncelleme: 16.05.2024 - 13:30
 

Eğirdir’den dünyaya kiraz ihracatı başladı

Türkiye'nin gururu olan kiraz ihracatı yepyeni bir sezonla kapılarını aralıyor. Dünyanın dört bir yanına sağlık ve lezzet taşıyan Türk kirazı, İzmir ve Manisa'dan başlayıp Eğirdir'in kalbinde bulunan Ana Fruit, Ana Meyve ve Köklü Tarım tesislerinde işleniyor ve dünya pazarlarında kendine sağlam bir yer ediniyor.
Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Ana Fruit ve Köklü Tarım tesislerini ziyaret ederek kiraz ihracatının başlangıcına tanıklık etti ve bu yıl da bereket dolu bir sezon geçmesi temennisinde bulundu. Köklü Tarım'ın Köprübaşı'ndaki, Ana Fruit'in Mücevre mevkiindeki, Anı Tarım Eğirdir Serpil Köyündeki tesislerinde titizlikle tasniflenen, paketlenen ve ambalajlanan kirazlar, frigofrik araçlarla dünyanın dört bir yanına ulaştırılıyor. Almanya'dan Rusya'ya, Polonya'dan Hong Kong'a, Singapur'dan Malezya'ya, Hindistan'dan Kuveyt'e kadar otuzun üzerinde ülkeye karayolu ve havayoluyla gönderilen Türk kirazı, lezzetiyle fark yaratıyor. Ülkemizdeki kiraz sezonu Mayıs'ın ikinci haftasında İzmir Kemalpaşa'da başlıyor ve Ağustos'un ikinci haftasında Karaman Hadim ve Ermenek ile Niğde Ulukışla bölgesinde sona eriyor. Bu üç aylık periyotun ortasına denk gelen haziranın ikinci yarısı ile temmuz ayında Isparta'da da hasat mevsimi zirve yapıyor, kirazlar en taze haliyle sofralara ulaşıyor. Türkiye'nin kalbinden dünyaya uzanan bu lezzet yolculuğu, her yıl olduğu gibi bu sezon da taze ve bereketli ürünlerle dolu olacak gibi görünüyor. (HABER MERKEZİ)  
Türkiye'nin gururu olan kiraz ihracatı yepyeni bir sezonla kapılarını aralıyor. Dünyanın dört bir yanına sağlık ve lezzet taşıyan Türk kirazı, İzmir ve Manisa'dan başlayıp Eğirdir'in kalbinde bulunan Ana Fruit, Ana Meyve ve Köklü Tarım tesislerinde işleniyor ve dünya pazarlarında kendine sağlam bir yer ediniyor.

Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Ana Fruit ve Köklü Tarım tesislerini ziyaret ederek kiraz ihracatının başlangıcına tanıklık etti ve bu yıl da bereket dolu bir sezon geçmesi temennisinde bulundu.

Köklü Tarım'ın Köprübaşı'ndaki, Ana Fruit'in Mücevre mevkiindeki, Anı Tarım Eğirdir Serpil Köyündeki tesislerinde titizlikle tasniflenen, paketlenen ve ambalajlanan kirazlar, frigofrik araçlarla dünyanın dört bir yanına ulaştırılıyor. Almanya'dan Rusya'ya, Polonya'dan Hong Kong'a, Singapur'dan Malezya'ya, Hindistan'dan Kuveyt'e kadar otuzun üzerinde ülkeye karayolu ve havayoluyla gönderilen Türk kirazı, lezzetiyle fark yaratıyor.

Ülkemizdeki kiraz sezonu Mayıs'ın ikinci haftasında İzmir Kemalpaşa'da başlıyor ve Ağustos'un ikinci haftasında Karaman Hadim ve Ermenek ile Niğde Ulukışla bölgesinde sona eriyor. Bu üç aylık periyotun ortasına denk gelen haziranın ikinci yarısı ile temmuz ayında Isparta'da da hasat mevsimi zirve yapıyor, kirazlar en taze haliyle sofralara ulaşıyor.

Türkiye'nin kalbinden dünyaya uzanan bu lezzet yolculuğu, her yıl olduğu gibi bu sezon da taze ve bereketli ürünlerle dolu olacak gibi görünüyor. (HABER MERKEZİ)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersulh.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.