Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Ekmeğe Büyük Zam Gelecek!

Gündem 08.03.2022 - 11:55, Güncelleme: 08.03.2022 - 11:55
 

Ekmeğe Büyük Zam Gelecek!

Ekmeğe Büyük Zam Gelecek!
Ispartalı fırıncılar artan maliyetler sebebiyle ekmek üretemez hale geldiklerini belirterek, üretim kapasitelerini yarıya düşürdüklerini belirtti. Öte yandan, bu hafta ekmeğe büyük zam gelmesi bekleniyor. Ispartalı fırıncılar artan maliyetlerden dolayı ekmek çıkaramaz hale geldiklerini belirterek, hafta sonu bir araya geldi. Yeni Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren Uğur Pide Salonu’nda bir araya gelen fırıncılar, pandemi döneminden itibaren sorunların gelen zamlarla her geçen gün katlandığı belirterek "Bizi anlayan yok. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Isparta’da iki idarecinin sürtüşmesinden bizler ihmal edildik mağdur olduk" dediler.   Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer'in de katıldığı toplantı oldukça hararetli geçti. Toplantının ardından aldıkları kararı açıklayan fırıncılar, üretim kapasitelerini yarıya düşürdüklerini ve uygulamanın 7 Mart Pazartesi günü itibariyle başladığını ifade etti. Öte yandan, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda fırıncıların oluşturduğu komisyonun fiyat güncellemeleriyle ilgili bir dizi karar aldığı da kulis bilgisi olarak Haber Sulh Haber Merkezi’ne ulaşan bilgiler arasında. Öngörülen fiyat güncellemesinden sonra Isparta’da 220 gram ekmeğin 3 liradan, şu anda 5 TL’den satılan ev ekmeğinin 7,5 liradan ve 270 gram ramazan pidesinin 5 liradan satılması planlanıyor. Söz konusu fiyatların Perşembe günü ITSO Meclisi’nde görüşülmesi ve zamlı fiyatların Cuma günü itibariyle geçerli olması bekleniyor. Fırıncılar, artan maliyetlere dikkat çekerek “Simit 3 lira oldu. Bakın simit 2,5 lirayken un 180 liraydı. Unun fiyatı bugün 380 lirayı aştı. Neredeyse 2 aydır zararına çalışıyoruz. Bu konuları da yaklaşık 1,5 aydır ITSO ile görüşüyoruz. Antalya 1,5 ay önce artırdı fiyatları. Üstesinden gelmek mümkün değil. Yağ, un, susam fiyatları fahiş derecede arttı” diye konuştu. Fırıncılar; “2021 yılında ekmeğin kilogramının 10 lira olduğunu baz aldığımızda ekmekteki fiyat artışının yüzde 100 yani makul olduğunu söyleyebiliriz. Biz fiyat artışını gerçekleştirirken tüketici olan halkımızın alım gücünü her zaman göz önünde bulundururuz. 2017’de unun bir çuvalının 66 lira olduğunu görüyoruz. 2021’de ise 220-240 arasında olduğunu görüyoruz. Bugün ise 400 liraya dayandı. Bu da unda bu sürede yüzde 300 gibi bir fiyat artışı meydana geldiğini gösteriyor. Yani beş yılda Türkiye’de ekmeğin kilogram fiyatı yüzde 100 artış gösterirken temel ham maddemiz olan un fiyatının yüzde 300 arttığını görmekteyiz.” Dedi. 
Ekmeğe Büyük Zam Gelecek!

Ispartalı fırıncılar artan maliyetler sebebiyle ekmek üretemez hale geldiklerini belirterek, üretim kapasitelerini yarıya düşürdüklerini belirtti. Öte yandan, bu hafta ekmeğe büyük zam gelmesi bekleniyor.

Ispartalı fırıncılar artan maliyetlerden dolayı ekmek çıkaramaz hale geldiklerini belirterek, hafta sonu bir araya geldi.

Yeni Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren Uğur Pide Salonu’nda bir araya gelen fırıncılar, pandemi döneminden itibaren sorunların gelen zamlarla her geçen gün katlandığı belirterek "Bizi anlayan yok. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Isparta’da iki idarecinin sürtüşmesinden bizler ihmal edildik mağdur olduk" dediler.  

Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer'in de katıldığı toplantı oldukça hararetli geçti.

Toplantının ardından aldıkları kararı açıklayan fırıncılar, üretim kapasitelerini yarıya düşürdüklerini ve uygulamanın 7 Mart Pazartesi günü itibariyle başladığını ifade etti.

Öte yandan, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda fırıncıların oluşturduğu komisyonun fiyat güncellemeleriyle ilgili bir dizi karar aldığı da kulis bilgisi olarak Haber Sulh Haber Merkezi’ne ulaşan bilgiler arasında.

Öngörülen fiyat güncellemesinden sonra Isparta’da 220 gram ekmeğin 3 liradan, şu anda 5 TL’den satılan ev ekmeğinin 7,5 liradan ve 270 gram ramazan pidesinin 5 liradan satılması planlanıyor.

Söz konusu fiyatların Perşembe günü ITSO Meclisi’nde görüşülmesi ve zamlı fiyatların Cuma günü itibariyle geçerli olması bekleniyor.

Fırıncılar, artan maliyetlere dikkat çekerek “Simit 3 lira oldu. Bakın simit 2,5 lirayken un 180 liraydı. Unun fiyatı bugün 380 lirayı aştı. Neredeyse 2 aydır zararına çalışıyoruz. Bu konuları da yaklaşık 1,5 aydır ITSO ile görüşüyoruz. Antalya 1,5 ay önce artırdı fiyatları. Üstesinden gelmek mümkün değil. Yağ, un, susam fiyatları fahiş derecede arttı” diye konuştu.

Fırıncılar; 2021 yılında ekmeğin kilogramının 10 lira olduğunu baz aldığımızda ekmekteki fiyat artışının yüzde 100 yani makul olduğunu söyleyebiliriz. Biz fiyat artışını gerçekleştirirken tüketici olan halkımızın alım gücünü her zaman göz önünde bulundururuz. 2017’de unun bir çuvalının 66 lira olduğunu görüyoruz. 2021’de ise 220-240 arasında olduğunu görüyoruz. Bugün ise 400 liraya dayandı. Bu da unda bu sürede yüzde 300 gibi bir fiyat artışı meydana geldiğini gösteriyor. Yani beş yılda Türkiye’de ekmeğin kilogram fiyatı yüzde 100 artış gösterirken temel ham maddemiz olan un fiyatının yüzde 300 arttığını görmekteyiz.” Dedi. 

Isparta HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersulh.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.