Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

“Eleştirel Medya Okuryazarlığı” Anlatıldı

Eğitim 05.05.2022 - 15:38, Güncelleme: 05.05.2022 - 15:38
 

“Eleştirel Medya Okuryazarlığı” Anlatıldı

“Eleştirel Medya Okuryazarlığı” Anlatıldı
Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından Mustafa Kaçıkoç Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik “Eleştirel Medya Okuryazarlığı Nedir?” konulu bir seminer düzenlendi. Toplumsal katkı faaliyetleri kapsamında İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Duygu Çeliker Saraç ve Öğretim Görevlisi Mahmut Ruşen Coşkun’un katılımıyla gerçekleştirilen seminerde, medyanın işlevi ve sosyal medya kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlar ele alındı. Medyayı ve sosyal medyayı kötü amaçlı kullanabilen insanların olduğunu ve gençlerin bu tarz durumlara karşı çok dikkatli etmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Duygu Çeliker Saraç, bu duruma maruz kalanların sessiz kalmaması gerektiğinin altını çizdi. Medya kuruluşlarının aynı zamanda ticari kuruluşlar olduğunu hatırlatan Saraç, medya içeriklerinin sorgulanması, üzerine düşünülmesi ve verdiği mesajların iyi anlaşılması gerektiğini söyledi. 
“Eleştirel Medya Okuryazarlığı” Anlatıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından Mustafa Kaçıkoç Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik “Eleştirel Medya Okuryazarlığı Nedir?” konulu bir seminer düzenlendi.

Toplumsal katkı faaliyetleri kapsamında İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Duygu Çeliker Saraç ve Öğretim Görevlisi Mahmut Ruşen Coşkun’un katılımıyla gerçekleştirilen seminerde, medyanın işlevi ve sosyal medya kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlar ele alındı.

Medyayı ve sosyal medyayı kötü amaçlı kullanabilen insanların olduğunu ve gençlerin bu tarz durumlara karşı çok dikkatli etmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Duygu Çeliker Saraç, bu duruma maruz kalanların sessiz kalmaması gerektiğinin altını çizdi. Medya kuruluşlarının aynı zamanda ticari kuruluşlar olduğunu hatırlatan Saraç, medya içeriklerinin sorgulanması, üzerine düşünülmesi ve verdiği mesajların iyi anlaşılması gerektiğini söyledi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersulh.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.