Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Emeklilerde hayal kırıklığı

ısparta 04.07.2024 - 15:24, Güncelleme: 04.07.2024 - 15:24
 

Emeklilerde hayal kırıklığı

Hükümetin açıkladığı maaş zam oranı emeklilerde hayal kırıklığı oluşturdu. Tüm Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız, “Emeklilerimize Isparta’da şu sıcaklarda Atatürk parkında 2 TL’ye çay ve umutsuzca geleni geçeni seyretmek kalmıştır” dedi.
Tüm Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız, emeklilerin Orantısal maaş artışı değil seyyanen zam istediklerinin altını çizerek; “Şu anda emeklilerin yaşama adına hiçbir ümidi kalmamıştır. Ümidi tükenmiş emeklilerimize Isparta’da şu sıcaklarda Atatürk parkında 2 TL çay ve umutsuzca geleni geçeni seyretmek kalmıştır” dedi. Emekliler artık kendi istediği hayatı yaşayamadıkları gibi bayramlarda torunlarına harçlık veremez hale geldi. Yıllarca devletine emek verip çalışan emekliler, düştükleri bu durumu hak etmediklerini ve aldıkları maaşın kiralarına bile yetmediğini dile getirdiler. Tüm Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız; “Haziran ayı enflasyonu oranı açıklanmasından sonra TEFE-TÜFE hesabı yapan sayın yetkililer ya markete gitmiyor ya da pazardan bir şey almıyor. Kök maaşı hesabına maaş artışı yapanlar ya hesap bilmiyorlar ya da bu ülkede yaşamıyorlar. Ne hikmetse maaş artış dönemlerinde TEFE ve TÜFE’nin hesabı şaşıyor. Ülke ekonomisi yangın yeri, pazardaki ateş mutfağı sarmış, ortalık toz duman; hala emekliye verilecek maaş konuşuluyor. 10 bin TL maaş alan emekli insan yerine bile konulmuyor. Şu anda emeklilerin yaşama adına hiçbir ümidi kalmamıştır. Buradan emeklilerin taleplerini bir kez daha haykırmak istiyoruz; emekli maaş artışı istemiyor, emekli bundan önceki maaş bağlama oranını istiyor, emekli daha önceki gibi asgari ücretin üzerinde maaş istiyor. Emekliye verilmeyen eş yardımı ücretini istiyor, emekli 3600 ek göstergenin herkese ayrım yapılmadan verilmesini istiyor. Seyyanen memurlara verilen 8.077. TL şimdi yaklaşık 13.000 TL verilmeyen hakkını istiyor. Maaş bağlama oranını eski haline getirmeleri halinde eşitsizlik ve oransal maaş artışları düzelecektir. Bu düzenleme yapılmadığı için emekli yok hükmündedir. Bu yanlışlıktan biran evvel dönülmesini istiyoruz. EMEKLİLER DEVLETİN AYNADAKİ GÖRÜNTÜSÜDÜR 2024 Yılı Emekliler yılı değil emeklilerin ekonomik ölüm yılıdır. Gençliğini çalışarak devletine, milletine hizmet ederek, vergisini ve primini peşin ödeyen emeklilerimiz ve yaşlılarımız ekonomik sıkıntıları düşünmek istemiyor. Fakat ekonomik zorluk yaşlının ve emeklinin mutfağını yangın yerine çevirmiştir. Hükümetin emekliye bakış açısı değişmiştir. Emekliler yok hükmündedir. Bu ekonominin sıkıntısını emekli ortaya koymamıştır. Onun için emekliler bu ekonomik sıkıntının sorumlusu değildir. Emekliler siyasi arenada konuşulan değil cebine giren ücrete bakıyor. Emekliler üzerine konuşan çok fakat emekliye yansıyan hiçbir getiri yoktur. Bu durumda emekli gönlüne dokunan, bir nebzede olsa sıkıntılarını giderecek, insanca yaşayabileceği maaş istemektedir. Orantısal maaş artışı değil seyyanen zam istemektedir. Ümidi tükenmiş EMEKLİLERİMİZE Isparta’da şu sıcaklarda Atatürk parkında 2 TL’ye çay ve umutsuzca geleni geçeni seyretmek kalmıştır” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)
Hükümetin açıkladığı maaş zam oranı emeklilerde hayal kırıklığı oluşturdu. Tüm Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız, “Emeklilerimize Isparta’da şu sıcaklarda Atatürk parkında 2 TL’ye çay ve umutsuzca geleni geçeni seyretmek kalmıştır” dedi.

Tüm Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız, emeklilerin Orantısal maaş artışı değil seyyanen zam istediklerinin altını çizerek; “Şu anda emeklilerin yaşama adına hiçbir ümidi kalmamıştır. Ümidi tükenmiş emeklilerimize Isparta’da şu sıcaklarda Atatürk parkında 2 TL çay ve umutsuzca geleni geçeni seyretmek kalmıştır” dedi.

Emekliler artık kendi istediği hayatı yaşayamadıkları gibi bayramlarda torunlarına harçlık veremez hale geldi. Yıllarca devletine emek verip çalışan emekliler, düştükleri bu durumu hak etmediklerini ve aldıkları maaşın kiralarına bile yetmediğini dile getirdiler.

Tüm Emekliler Derneği Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız; “Haziran ayı enflasyonu oranı açıklanmasından sonra TEFE-TÜFE hesabı yapan sayın yetkililer ya markete gitmiyor ya da pazardan bir şey almıyor. Kök maaşı hesabına maaş artışı yapanlar ya hesap bilmiyorlar ya da bu ülkede yaşamıyorlar. Ne hikmetse maaş artış dönemlerinde TEFE ve TÜFE’nin hesabı şaşıyor. Ülke ekonomisi yangın yeri, pazardaki ateş mutfağı sarmış, ortalık toz duman; hala emekliye verilecek maaş konuşuluyor. 10 bin TL maaş alan emekli insan yerine bile konulmuyor. Şu anda emeklilerin yaşama adına hiçbir ümidi kalmamıştır. Buradan emeklilerin taleplerini bir kez daha haykırmak istiyoruz; emekli maaş artışı istemiyor, emekli bundan önceki maaş bağlama oranını istiyor, emekli daha önceki gibi asgari ücretin üzerinde maaş istiyor. Emekliye verilmeyen eş yardımı ücretini istiyor, emekli 3600 ek göstergenin herkese ayrım yapılmadan verilmesini istiyor. Seyyanen memurlara verilen 8.077. TL şimdi yaklaşık 13.000 TL verilmeyen hakkını istiyor. Maaş bağlama oranını eski haline getirmeleri halinde eşitsizlik ve oransal maaş artışları düzelecektir. Bu düzenleme yapılmadığı için emekli yok hükmündedir. Bu yanlışlıktan biran evvel dönülmesini istiyoruz.

EMEKLİLER DEVLETİN AYNADAKİ GÖRÜNTÜSÜDÜR

2024 Yılı Emekliler yılı değil emeklilerin ekonomik ölüm yılıdır. Gençliğini çalışarak devletine, milletine hizmet ederek, vergisini ve primini peşin ödeyen emeklilerimiz ve yaşlılarımız ekonomik sıkıntıları düşünmek istemiyor. Fakat ekonomik zorluk yaşlının ve emeklinin mutfağını yangın yerine çevirmiştir. Hükümetin emekliye bakış açısı değişmiştir. Emekliler yok hükmündedir. Bu ekonominin sıkıntısını emekli ortaya koymamıştır. Onun için emekliler bu ekonomik sıkıntının sorumlusu değildir. Emekliler siyasi arenada konuşulan değil cebine giren ücrete bakıyor. Emekliler üzerine konuşan çok fakat emekliye yansıyan hiçbir getiri yoktur. Bu durumda emekli gönlüne dokunan, bir nebzede olsa sıkıntılarını giderecek, insanca yaşayabileceği maaş istemektedir. Orantısal maaş artışı değil seyyanen zam istemektedir. Ümidi tükenmiş EMEKLİLERİMİZE Isparta’da şu sıcaklarda Atatürk parkında 2 TL’ye çay ve umutsuzca geleni geçeni seyretmek kalmıştır” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersulh.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.