ENVER TAHA AYDIN'ın Köşe Yazısı
ENVER TAHA AYDIN'ın Köşe Yazısı
Eski Sümerbank Halı fabrikasının bulunduğu dar bir alana 92 ay önce açılan Isparta Şehir Hastanesi geldiğimiz bugünlerde ne büyüyebiliyor ne de trafik çilesi çözülebiliyor.
Isparta’nın, 3 Kasım 2002’de başlayan ve geçtiğimiz Pazar günü 22.’nci senesini dolduran AK Parti hükümetleri zamanında aldığı en büyük yatırım ‘Isparta Şehir Hastanesi’. Hastanenin yapılması fikrinin başladığı 2016-2017 yıllarında en büyük tartışma ‘yeri’ ile ilgiliydi.
Zamanın AK Parti Milletvekilleri hastanenin, kapatılan Sümerbank Halı Fabrikası’nın bulunduğu alana yapılmasını istiyor, o dönemin Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’da bunun çok kötü bir fikir olduğunu söylüyordu. Günaydın, hastanenin şu anda bulunduğu alana yapılmaması için çok mücadele vermişti.
Günaydın, “Şehir Hastanesi şehrin en kötü yerine yapılıyor. Özellikle kot farkı açısından çok sıkıntılı bir yer. Ben ‘ücretsiz’ olarak Gölcük bölgesinde çok daha büyük arazi tahsis edeyim. Hastaneyi oraya yapalım. Burası 2 tane sanayinin ortasında ve büyüme imkanı yok. Trafik açısından da çok büyük sıkıntılar çıkar” dedikçe ‘hain’ ve ‘hastane yapılmasını istemiyor’ diye eleştiriliyordu.
BİR İNAT UĞRUNA DEĞER MİYDİ?
Zamanın AK Parti Milletvekilleri, sırf siyaset uğruna, sadece “Günaydın’a prim kazandırmayalım” mantığı ile hareket ettiler ve Isparta Şehir Hastanesi, her türlü uyarıya ve teklife rağmen şu anda bulunduğu yere yapıldı.
Hastane, 25 Mart 2017 tarihinde hizmete açıldı. Açılışının üzerinden 1 yıl geçmeden burada bir trafik sorunu baş göstermeye başladı. Çünkü, hastane ana yol üzerinde bulunuyor ve bu yol araç trafiğini kaldıramıyordu. 2019 yılında hemen bir altgeçit yapıldı.
Bu altgeçidin de yönü yanlıştı! Eğirdir istikametinden altgeçide giren bir araç tam da Şehir Hastanesi önünde altgeçitten çıkmaya başladı. Hastane önündeki trafik sorununu halledelim derken daha büyük sorun çıkardılar.
Şehir Hastanesi’nin üst tarafı tren yolu ile alt tarafı İl Özel İdaresi, Sağlık Müdürlüğü ve Ağız Diş Hastanesi ile arka tarafı da KYK yurtları ile kapatıldı. Zaten dar bir alana inşa edilen hastanenin az da olsa büyüme imkanı olduğu 3 tarafı da binalarla çevrildi. Bana göre bu kararlar resmen, “İleride hastaneyi büyütmek gerekirse bu taraflara doğru büyüyemesin” diye alınmış kararlardır. Yoksa hiçbir akıl, Isparta’da başka bir yer kalmamış gibi, hastanenin büyüme alanlarına bina yaptırmaz.
MİLYARLARCA LİRA PARAMIZ GİTTİ, GİDİYOR, GİDECEK!
Şimdi siz yukarıda okuduklarınızı hazmetmeye çalışırken ben size günümüzde neler olduğunu anlatmaya çalışayım.
3 milletvekilinin ‘bizim dediğimiz olacak’ egosu yüzünden Şehir Hastanesi’nin bulunduğu alan alarm vermeye başlayınca yeni çözümler bulmaya çalışıyorlar. Bunlardan bir kaçını da Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen anlattı. Başkanın anlattığına göre; Diş Hastanesi önündeki ana yoldan alt geçitle hastaneye bağlantı yolları yapılacak. Hastanenin üst tarafında da (Karayolları kavşağına) katlı kavşak projesi inşa edilecek.
Bu projelerin toplam bedeli ise milyarlarca lira tutuyor. Eski para ile katrilyonlar.
Şimdi sizlere soruyorum;
Isparta Şehir Hastanesi gibi ‘göz bebeği’ bir projeyi; 2 tane sanayinin ortasında, ana yol üstünde, küçücük ve büyümesi imkansız bir yere yapmak yerine; Gölcük’te, ormanın içinde, büyümeye müsait, şehirden uzak bir yere yapsaydık da;
** Hastanenin önünde her gün kaza olmasaydı
** Hastane ileride büyüyebilseydi
** Trafik keşmekeşliği yaşanmasaydı
** Milyarlarca liralık ek yatırımlara gerek kalmasaydı
Daha iyi olmaz mıydı?
Son sözüm şu; siyasetiniz batsın!
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.