Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Fizyoterapistler Günü Kutlandı

Sağlık 11.04.2022 - 16:19, Güncelleme: 11.04.2022 - 16:19
 

Fizyoterapistler Günü Kutlandı

Fizyoterapistler Günü Kutlandı
Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ile Türkiye Fizyoterapistler Derneği tarafından “8 Nisan Fizyoterapistler Günü” düzenlenen bir etkinlikle kutlandı. Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğin açış konuşmasını Türkiye Fizyoterapistler Derneği Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Duray yaptı. Duray, “61 yıldır Türkiye’de fizyoterapistlik mesleğini icra ediyoruz. 53 yıldır da Türkiye fizyoterapistler derneği çatısı altında gerek mesleki prestijimizi arttırmak gerekse mesleki dayanışmamızı arttırmak için çalışıyoruz. Bundan sonra aramızda siz değerli öğrencilerimizi de görmek istiyoruz. Sayımız artarak devam etsin istiyoruz. Desteklerinizle çok daha güzel mesleki bir yere geleceğiz.” dedi. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferdi Başkurt ise fizyoterapistlik mesleğinin çeşitli savaşlar, fiziksel travmalar ya da salgın hastalıklar sonucunda engelli nüfusun fonksiyonel kaybını giderebilmek amacıyla oluştuğunu; çeşitli aşamalardan geçerek bugünkü durumuna geldiğini söyledi. Başkurt, rehabilitasyonun bir lüks olmadığını ve dünyanın birçok yerinde olduğu gibi ülkemizde de halen rehabilitasyon hizmetlerinin sadece sağlık sistemlerinin belirli seviyelerinde uygulandığını ifade etti.  Açış konuşmalarının ardından müzik dinletisi sunuldu. Daha sonra Uzman Fizyoterapist Pınar Yaşar’ın moderatörlüğünde başlayan açık oturumda Fzt. Ayşe Çetin, Uzm. Fzt. Erkan Alp, Fzt. Burak Yasin Yaşar ve Uzm. Fzt. Ziya Yıldız mesleğe dair edindikleri önemli bilgileri öğrencilerle paylaştı.  Etkinlik Stajyer Fizyoterapist Ümran Arıcan’ın seslendirdiği şiir ile son buldu. 
Fizyoterapistler Günü Kutlandı

Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü ile Türkiye Fizyoterapistler Derneği tarafından “8 Nisan Fizyoterapistler Günü” düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliğin açış konuşmasını Türkiye Fizyoterapistler Derneği Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Duray yaptı. Duray, “61 yıldır Türkiye’de fizyoterapistlik mesleğini icra ediyoruz. 53 yıldır da Türkiye fizyoterapistler derneği çatısı altında gerek mesleki prestijimizi arttırmak gerekse mesleki dayanışmamızı arttırmak için çalışıyoruz. Bundan sonra aramızda siz değerli öğrencilerimizi de görmek istiyoruz. Sayımız artarak devam etsin istiyoruz. Desteklerinizle çok daha güzel mesleki bir yere geleceğiz.” dedi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ferdi Başkurt ise fizyoterapistlik mesleğinin çeşitli savaşlar, fiziksel travmalar ya da salgın hastalıklar sonucunda engelli nüfusun fonksiyonel kaybını giderebilmek amacıyla oluştuğunu; çeşitli aşamalardan geçerek bugünkü durumuna geldiğini söyledi. Başkurt, rehabilitasyonun bir lüks olmadığını ve dünyanın birçok yerinde olduğu gibi ülkemizde de halen rehabilitasyon hizmetlerinin sadece sağlık sistemlerinin belirli seviyelerinde uygulandığını ifade etti. 

Açış konuşmalarının ardından müzik dinletisi sunuldu. Daha sonra Uzman Fizyoterapist Pınar Yaşar’ın moderatörlüğünde başlayan açık oturumda Fzt. Ayşe Çetin, Uzm. Fzt. Erkan Alp, Fzt. Burak Yasin Yaşar ve Uzm. Fzt. Ziya Yıldız mesleğe dair edindikleri önemli bilgileri öğrencilerle paylaştı. 

Etkinlik Stajyer Fizyoterapist Ümran Arıcan’ın seslendirdiği şiir ile son buldu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersulh.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.