Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

“İmkanlar öğrencilerin tamamına sunulsun”

ısparta 04.07.2024 - 10:07, Güncelleme: 04.07.2024 - 10:07
 

“İmkanlar öğrencilerin tamamına sunulsun”

Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’in ilçede İmam Hatip Lisesi’ne kaydolan öğrencilere ücretsiz ulaşım, barınma ve burs sağlayacağını açıklaması tartışmaları beraberinde getirdi. Eğitim-İş Sendikası Isparta Şubesi, “Sosyal belediyecilik için adım atmak istiyorsa Eğirdir’de LGS’ye giren öğrencilerimizin tamamına imkan sağlansın” açıklaması yaptı.
Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer geçtiğimiz hafta sonunda düzenlenen Eğirdir İmam Hatip Lisesi 40.’ncı mezuniyet yılı kutlamalarında yaptığı konuşma ile gündeme oturdu. Başkan Özer burada yaptığı konuşmada, ailelere çocuklarını İmam Hatip Lisesine kaydettirme çağrısı yaparak, “Tüm öğrencilerimize sürpriz hediyelerle İmam Hatip Liselerinin ne kadar cazip olduğunu, diğer liselerden daha anlamlı ve daha güzel olacağını biz özellikle takipçisi olacağız, yardımcısı olacağız, eli ayağı olacağız, kulakları olacağız ve sesi olacağız” demişti. EĞİTİM-İŞ’TEN ÇAĞRI Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’in bu açıklamasından sonra Eğitim-İş Isparta Şubesi Başkanı Baki Tok açıklama yaptı. Başkan Tok açıklamasında, “Öncelikle bir belediyenin okullara ücretsiz ulaşım desteği vermesi iyi bir girişim ama bunu ayrımcı olarak yapması Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırıdır” dedi. Sendika Başkanı Tok, Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’e çağrıda bulunarak şunları kaydetti: “AKP döneminde sıkça rastladığımız okul türleri arasındaki ayrım, sansürsüz bir biçimde yeniden hortlamış görünüyor. Siyasal iktidar eğitimi milli bir mesele olarak görmekten çok kendisine seçmen devşireceği bir mekanizma olarak algılıyor. Ama görüyoruz ki verdikleri nitelikli eğitimle ve yetiştirdikleri nesillerle ön plana çıkması ve öğrencilerin tercihi olması gereken imam hatip liseleri siyasi hamlelerle ön plana çıkartılmaya çalışılıyor. Devletin kendi okulları arasında bir okul türüne bu şekilde bir ayrıcalık tanınması kabul edilemez. Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’in Eğirdir İmam Hatip Lisesinin 40. mezuniyet yılı kutlama programında söylediği sözler tam da AKP politikasını uygulamaya yönelik bir söylemdir. Öncelikle bir belediyenin okullara ücretsiz ulaşım desteği vermesi iyi bir girişim ama bunu ayrımcı olarak yapması Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırıdır. Buradan çağrıda bulunuyorum; eğitime katkı vermek istiyorsa, sosyal belediyecilik için adım atmak istiyorsa bu yıl Eğirdir’de Liselere Geçiş Sınavına girmiş 300’ün üzerinde öğrencimizin tamamına hem ücretsiz ulaşım hem barınma hem de burs imkanı sağlasın. Kamunun kaynaklarını ayrım yapmadan tüm öğrenciler için kullansın. Eğirdir Belediye Başkanını herkesin başkanı olmaya davet ediyoruz” (ENVER TAHA AYDIN)
Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’in ilçede İmam Hatip Lisesi’ne kaydolan öğrencilere ücretsiz ulaşım, barınma ve burs sağlayacağını açıklaması tartışmaları beraberinde getirdi. Eğitim-İş Sendikası Isparta Şubesi, “Sosyal belediyecilik için adım atmak istiyorsa Eğirdir’de LGS’ye giren öğrencilerimizin tamamına imkan sağlansın” açıklaması yaptı.

Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer geçtiğimiz hafta sonunda düzenlenen Eğirdir İmam Hatip Lisesi 40.’ncı mezuniyet yılı kutlamalarında yaptığı konuşma ile gündeme oturdu. Başkan Özer burada yaptığı konuşmada, ailelere çocuklarını İmam Hatip Lisesine kaydettirme çağrısı yaparak, “Tüm öğrencilerimize sürpriz hediyelerle İmam Hatip Liselerinin ne kadar cazip olduğunu, diğer liselerden daha anlamlı ve daha güzel olacağını biz özellikle takipçisi olacağız, yardımcısı olacağız, eli ayağı olacağız, kulakları olacağız ve sesi olacağız” demişti.

EĞİTİM-İŞ’TEN ÇAĞRI

Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’in bu açıklamasından sonra Eğitim-İş Isparta Şubesi Başkanı Baki Tok açıklama yaptı. Başkan Tok açıklamasında, “Öncelikle bir belediyenin okullara ücretsiz ulaşım desteği vermesi iyi bir girişim ama bunu ayrımcı olarak yapması Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırıdır” dedi.

Sendika Başkanı Tok, Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’e çağrıda bulunarak şunları kaydetti: “AKP döneminde sıkça rastladığımız okul türleri arasındaki ayrım, sansürsüz bir biçimde yeniden hortlamış görünüyor. Siyasal iktidar eğitimi milli bir mesele olarak görmekten çok kendisine seçmen devşireceği bir mekanizma olarak algılıyor.

Ama görüyoruz ki verdikleri nitelikli eğitimle ve yetiştirdikleri nesillerle ön plana çıkması ve öğrencilerin tercihi olması gereken imam hatip liseleri siyasi hamlelerle ön plana çıkartılmaya çalışılıyor. Devletin kendi okulları arasında bir okul türüne bu şekilde bir ayrıcalık tanınması kabul edilemez.

Eğirdir Belediye Başkanı Mustafa Özer’in Eğirdir İmam Hatip Lisesinin 40. mezuniyet yılı kutlama programında söylediği sözler tam da AKP politikasını uygulamaya yönelik bir söylemdir.

Öncelikle bir belediyenin okullara ücretsiz ulaşım desteği vermesi iyi bir girişim ama bunu ayrımcı olarak yapması Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırıdır. Buradan çağrıda bulunuyorum; eğitime katkı vermek istiyorsa, sosyal belediyecilik için adım atmak istiyorsa bu yıl Eğirdir’de Liselere Geçiş Sınavına girmiş 300’ün üzerinde öğrencimizin tamamına hem ücretsiz ulaşım hem barınma hem de burs imkanı sağlasın. Kamunun kaynaklarını ayrım yapmadan tüm öğrenciler için kullansın. Eğirdir Belediye Başkanını herkesin başkanı olmaya davet ediyoruz”

(ENVER TAHA AYDIN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersulh.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.