Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Isparta’nın gururu SDÜ 32 yaşında

ısparta 28.06.2024 - 11:17, Güncelleme: 28.06.2024 - 11:17
 

Isparta’nın gururu SDÜ 32 yaşında

Mezun ettiği 300 binden fazla öğrencisi ve Avrupa ve Dünyanın en saygın üniversiteleri arasına giren Süleyman Demirel Üniversitesi 32. Kuruluş yıl dönümünü kutlamaya hazırlanıyor.
Isparta’nın bacasız fabrikası olarak adlandırılan Süleyman Demirel Üniversitesi, kuruluşunun 32. Yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyor. 11 Temmuz 1992’de kurulan SDÜ, bugüne kadar 300 binden fazla öğrenciyi mezun ederken, 2 ayrı üniversite kurulmasını da sağladı. SDÜ, kendisiyle birlikte kurulan 23 devlet üniversitesini geride bırakarak, Avrupa’nın enleri arasına girmeyi başardı. 11 Temmuz 1992'de kurulması için imzaların atıldığı Süleyman Demirel Üniversitesi 32 yılda Türkiye’nin, Avrupa’nın hatta Dünya’nın en saygın bilim yuvalarından biri oldu. Süleyman Demirel Üniversitesi 1992 yılında kurulan 23 devlet üniversitesinden biri olarak biliniyor. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in adı ile 1992 yılında kurulan Süleyman Demirel Üniversitesi aradan geçen 32 yıllık süreçte 300 bin öğrencisini mezun etti. Yine bu sürede SDÜ’nün bünyesinden 2 ayrı üniversite kuruldu. Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden olan SDÜ’ye geçtiğimiz yıl 6’ncı Rektör ataması da yapıldı. BERABER KURULDUĞU ÜNİVERSİTELERİ GERİDE BIRAKTI Süleyman Demirel Üniversitesi, 1992 yılında kurulan 23 devlet üniversitesinden bir tanesi. Kurulduğu tarihten itibaren bilimsel, sosyal ve kültürel gibi alanlarda sayısız başarılara imza atan SDÜ, günümüzde kendi bünyesinden 2 ayrı üniversite çıkartan sayılı kurumların başında geliyor. SDÜ’nün diğer bir özelliği de kendisiyle birlikte kurulan diğer devlet üniversitelerinin hepsini açık ara geride bırakarak, Avrupa’nın en tanınan üniversitelerinden birisi olması oldu SDÜ’de REKTÖR OLARAK KİMLER GÖREV YAPTI? Prof. Dr. Hasan GÜRBÜZ  (1992-1996) Prof. Dr. M. Lütfü ÇAKMAKÇI (1996-2004) Prof. Dr. Metin Lütfi BAYDAR (2004-2011) Prof. Dr. Hasan İBİCİOĞLU (2011-2015) Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI  (2015-2023) Prof. Dr. Mehmet Saltan (2023- Mevcut Görevi Devam Ediyor) BAYDAR DÖNEMİNDE MAKÜ, ÇARIKÇI DÖNEMİNDE ISUBÜ KURULDU SDÜ ilk olarak Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ni daha sonra da Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ni kurdu. Bu kuruluşlara öncülük eden isimler ise Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ile Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı oldu. Bugüne kadar trafik kazasında hayatını kaybeden kurucu Rektör Hasan Gürbüz ve FETÖ’den hüküm giyen Hasan İbicioğlu haricindeki diğer rektörler hep 2’şer dönem (8 yıl) görev yaptı. Seçilen son, atanan ilk rektör olan Rektör Çarıkçı ise kanunlar gereği bir daha atanamadı ve YÖK Yönetim Kurulu Üyeliğine getirildi. SDÜ’nün geçtiğimiz yıl atanan Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan’da görevini sürdürüyor. (HABER MERKEZİ)
Mezun ettiği 300 binden fazla öğrencisi ve Avrupa ve Dünyanın en saygın üniversiteleri arasına giren Süleyman Demirel Üniversitesi 32. Kuruluş yıl dönümünü kutlamaya hazırlanıyor.

Isparta’nın bacasız fabrikası olarak adlandırılan Süleyman Demirel Üniversitesi, kuruluşunun 32. Yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyor. 11 Temmuz 1992’de kurulan SDÜ, bugüne kadar 300 binden fazla öğrenciyi mezun ederken, 2 ayrı üniversite kurulmasını da sağladı. SDÜ, kendisiyle birlikte kurulan 23 devlet üniversitesini geride bırakarak, Avrupa’nın enleri arasına girmeyi başardı.

11 Temmuz 1992'de kurulması için imzaların atıldığı Süleyman Demirel Üniversitesi 32 yılda Türkiye’nin, Avrupa’nın hatta Dünya’nın en saygın bilim yuvalarından biri oldu. Süleyman Demirel Üniversitesi 1992 yılında kurulan 23 devlet üniversitesinden biri olarak biliniyor.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in adı ile 1992 yılında kurulan Süleyman Demirel Üniversitesi aradan geçen 32 yıllık süreçte 300 bin öğrencisini mezun etti. Yine bu sürede SDÜ’nün bünyesinden 2 ayrı üniversite kuruldu. Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden olan SDÜ’ye geçtiğimiz yıl 6’ncı Rektör ataması da yapıldı.

BERABER KURULDUĞU ÜNİVERSİTELERİ GERİDE BIRAKTI

Süleyman Demirel Üniversitesi, 1992 yılında kurulan 23 devlet üniversitesinden bir tanesi. Kurulduğu tarihten itibaren bilimsel, sosyal ve kültürel gibi alanlarda sayısız başarılara imza atan SDÜ, günümüzde kendi bünyesinden 2 ayrı üniversite çıkartan sayılı kurumların başında geliyor. SDÜ’nün diğer bir özelliği de kendisiyle birlikte kurulan diğer devlet üniversitelerinin hepsini açık ara geride bırakarak, Avrupa’nın en tanınan üniversitelerinden birisi olması oldu

SDÜ’de REKTÖR OLARAK KİMLER GÖREV YAPTI?

Prof. Dr. Hasan GÜRBÜZ  (1992-1996)

Prof. Dr. M. Lütfü ÇAKMAKÇI (1996-2004)

Prof. Dr. Metin Lütfi BAYDAR (2004-2011)

Prof. Dr. Hasan İBİCİOĞLU (2011-2015)

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI  (2015-2023)

Prof. Dr. Mehmet Saltan (2023- Mevcut Görevi Devam Ediyor)

BAYDAR DÖNEMİNDE MAKÜ, ÇARIKÇI DÖNEMİNDE ISUBÜ KURULDU

SDÜ ilk olarak Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ni daha sonra da Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ni kurdu. Bu kuruluşlara öncülük eden isimler ise Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar ile Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı oldu. Bugüne kadar trafik kazasında hayatını kaybeden kurucu Rektör Hasan Gürbüz ve FETÖ’den hüküm giyen Hasan İbicioğlu haricindeki diğer rektörler hep 2’şer dönem (8 yıl) görev yaptı. Seçilen son, atanan ilk rektör olan Rektör Çarıkçı ise kanunlar gereği bir daha atanamadı ve YÖK Yönetim Kurulu Üyeliğine getirildi. SDÜ’nün geçtiğimiz yıl atanan Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan’da görevini sürdürüyor. (HABER MERKEZİ)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersulh.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.