Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

NİSAN YAĞMURLARI

Yaşam 24.04.2023 - 11:55, Güncelleme: 24.04.2023 - 11:55
 

NİSAN YAĞMURLARI

Mart ayının keskin soğukları yerini Nisan yağmurlarına bıraktı. Uzmanlar, nisan ayında yağan yağmurların, vücuda zindelik ve enerji kazandıran kullanılabilir demir maddesi içerdiğini söylüyor.
Nisan yağmuru biriktirme geleneği azalsa da özellikle kırsal bölgelerde çeşitli şekillerde yaşatılmaya devam ediyor. Nisan yağmurunun şifasına inananlar yağmur yağarken leğen ve geniş ağızlı kapları açık alana bırakarak içine yağmur suyu dolmasını sağlıyorlar. Şifa ve bereket kaynağı Nisan yağmurları Nisan ortalarından mayıs ortasına kadar toplanır. Nisan yağmuru, 13 Nisan'da başlayıp 12 Mayıs'a kadar devam eder. Açık bir balkon ya da terasa koyacağız temiz kap ve kovalarla daha sonra kullanmak üzere Nisan yağmuru toplayabilirsiniz. Şifa ve bereket olduğuna inanılan Nisan yağmurları faydaları saymakla bitmiyor. Genellikle biriktirerek kullanılan ve belli bir zaman aralığını kapsayan bu nisan yağmurlarının yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkan faydaları şunlardır: Nisan yağmurunun içeriğinde bol miktarda demir bulunur. Bu sebeple özellikle demir eksikliği bulunan kişilerin tüketmesi önerilir. Gündelik hayatın getirdiği yorgunluk, stres ve bunalmış gibi sorunlara iyi gelir. Havanın içerisinde bulunan başta kükürt ve karbon olmak üzere pek çok zararlı maddeyi arındırır. Çiçeklerin daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlar. Hava kirliliğinin sebep olduğu ortamları ferahlatır. Daha rahat ve kolay bir şekilde nefes alabilmenizi sağlar. Bitkilerin kök gelişiminde oldukça faydalıdır. Saç bakımında kullanılarak daha parlak, daha canlı ve daha sağlam saçlara kavuşmanızı sağlar. Cilt bakımı için tercih edildiğinde pürüzsüz ve canlı bir cilt elde edilebilir. Göz sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Ateş düşürücü özelliği bulunur. Balgam atmada etkilidir.
Mart ayının keskin soğukları yerini Nisan yağmurlarına bıraktı. Uzmanlar, nisan ayında yağan yağmurların, vücuda zindelik ve enerji kazandıran kullanılabilir demir maddesi içerdiğini söylüyor.

Nisan yağmuru biriktirme geleneği azalsa da özellikle kırsal bölgelerde çeşitli şekillerde yaşatılmaya devam ediyor. Nisan yağmurunun şifasına inananlar yağmur yağarken leğen ve geniş ağızlı kapları açık alana bırakarak içine yağmur suyu dolmasını sağlıyorlar. Şifa ve bereket kaynağı Nisan yağmurları Nisan ortalarından mayıs ortasına kadar toplanır. Nisan yağmuru, 13 Nisan'da başlayıp 12 Mayıs'a kadar devam eder. Açık bir balkon ya da terasa koyacağız temiz kap ve kovalarla daha sonra kullanmak üzere Nisan yağmuru toplayabilirsiniz.

Şifa ve bereket olduğuna inanılan Nisan yağmurları faydaları saymakla bitmiyor. Genellikle biriktirerek kullanılan ve belli bir zaman aralığını kapsayan bu nisan yağmurlarının yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkan faydaları şunlardır:

Nisan yağmurunun içeriğinde bol miktarda demir bulunur. Bu sebeple özellikle demir eksikliği bulunan kişilerin tüketmesi önerilir.

Gündelik hayatın getirdiği yorgunluk, stres ve bunalmış gibi sorunlara iyi gelir.

Havanın içerisinde bulunan başta kükürt ve karbon olmak üzere pek çok zararlı maddeyi arındırır.

Çiçeklerin daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde büyümesini sağlar.

Hava kirliliğinin sebep olduğu ortamları ferahlatır. Daha rahat ve kolay bir şekilde nefes alabilmenizi sağlar.

Bitkilerin kök gelişiminde oldukça faydalıdır.

Saç bakımında kullanılarak daha parlak, daha canlı ve daha sağlam saçlara kavuşmanızı sağlar.

Cilt bakımı için tercih edildiğinde pürüzsüz ve canlı bir cilt elde edilebilir.

Göz sağlığı açısından oldukça faydalıdır.

Ateş düşürücü özelliği bulunur.

Balgam atmada etkilidir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersulh.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.