Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

OKULLARIN GÜÇLENDİRMESİ NE ZAMAN BİTECEK?

ısparta 10.05.2024 - 09:06, Güncelleme: 10.05.2024 - 09:06
 

OKULLARIN GÜÇLENDİRMESİ NE ZAMAN BİTECEK?

Isparta’da bir çok okulda deprem güçlendirmeleri uzun süredir devam ediyor. Kaplumbağa hızıyla yapılan çalışmalar yüzünden ikili öğretim yapılmak zorunda kalıyor. Sabahı öğrenciler hava karanlıkken okula gidiyor, öğlenci öğrenciler hava kararınca okuldan çıkıyor. Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı Murat Akkın bu soruna dikkat çekti.
Eğitim İş Sendikası Isparta Şube Başkanı Murat Akkın, “İkili eğitimden bir türlü kurtulamadık. İkili eğitimde çocuklar daha uykularından uyanamamışken maalesef okul sıralarında olmak zorunda kalıyorlar. Deprem güçlendirmesi yapılan okullar hızlandırılması için gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz” dedi. Isparta da bazı okulların deprem güçlendirmeleri devam ediyor. Çalışmalara başlanılan okullardaki öğrenciler ise farklı okullarda ikili öğrenimlerine devam etmekte. Eğitim iş Isparta Şube Başkanı Murat Akkın bir basın açıklaması yayınlayarak; “Isparta’da ikili eğitimde deprem güçlendirmelerde problemiz hala devam ediyor. İkili eğitimden bir türlü kurtulamadık, birçok okulumuzun özellikle benim çalıştığım okulda olmak üzere Isparta Özel Meslek Okulunun da binasının ihalesi yapılıp, ne zaman kendi okulumuza kendi evimize taşınacağımız belli değil. Şu anda ikili olarak eğitim görmekteyiz, yine Gülkent Lisesi o şekilde Anadolu Lisesi ve Ülkü Ortaokulu aynı şekilde. Sayamadığım birçok okul aynı şekilde deprem güçlendirmelerle meşgul ediliyor. Bu işin hızlandırılması gerektiğini düşünüyoruz. 2024 – 2025 Eğitim Öğretim döneminde artık çocuklarımızın kendi okullarına gittiği, yine çocuklarımızın karanlıkta kalkıp karanlıkta eve dönmedikleri bir Isparta arzuluyoruz ve bu yüzden de İl Milli Eğitim Müdürlüğünden de bu konuda acil tedbirler almasını istiyoruz” dedi. Eğitim İş Sendikası Başkanı Murat Akkın açıklamasının devamında, “Bu konunun hızlandırılması için gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz. Çünkü ikili eğitimde çocuklar daha uykularından uyanamamışken çocuklarımız maalesef okul sıralarında olmak zorunda kalıyorlar. Özellikle kış aylarında mağduriyet yaşıyorlar, Bu aylarda birazda olsa daha rahatlar ama 2024 – 2025 Eğitim Öğretim yılında Kasım, Aralık ve Ocak ayında kış aylarında yine çocuklarımız karanlıkta okula gidecekler. Öğlen okula giden çocuklarımız da karanlıkta evlerine dönecekler. O yüzden bu konunun Isparta için bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.  YENİ ÇÜNÜR’E OKUL YAPILMASI LAZIM Diğer taraftan Yeni Çünür ile ilgili bir sıkıntı gündeme geliyor. TOKİ biliyorsunuz orada 4 bin konutluk bir yer inşa etti. Şimdi insanlar oraya taşınmaya başlayacaklar. Fakat Çünür’de okul sayımız bu taşınan ailelerin, öğrencilerini kaldırabilecek düzeyde değil. TOKİ’nin içerisinde bir okul inşaatı göremediğimize göre bu çocuklar Çünür’deki okullara gidecekler. Peki Çünür’deki zaten fazlasıyla dolu olan sınıflarımız bu tempoyu nasıl kaldıracak? 2024 – 2025 öğretim yılı başlamadan önce bu problemlerin ortadan kalması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu. (ENVER TAHA AYDIN)
Isparta’da bir çok okulda deprem güçlendirmeleri uzun süredir devam ediyor. Kaplumbağa hızıyla yapılan çalışmalar yüzünden ikili öğretim yapılmak zorunda kalıyor. Sabahı öğrenciler hava karanlıkken okula gidiyor, öğlenci öğrenciler hava kararınca okuldan çıkıyor. Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı Murat Akkın bu soruna dikkat çekti.

Eğitim İş Sendikası Isparta Şube Başkanı Murat Akkın, “İkili eğitimden bir türlü kurtulamadık. İkili eğitimde çocuklar daha uykularından uyanamamışken maalesef okul sıralarında olmak zorunda kalıyorlar. Deprem güçlendirmesi yapılan okullar hızlandırılması için gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz” dedi.

Isparta da bazı okulların deprem güçlendirmeleri devam ediyor. Çalışmalara başlanılan okullardaki öğrenciler ise farklı okullarda ikili öğrenimlerine devam etmekte.

Eğitim iş Isparta Şube Başkanı Murat Akkın bir basın açıklaması yayınlayarak; “Isparta’da ikili eğitimde deprem güçlendirmelerde problemiz hala devam ediyor. İkili eğitimden bir türlü kurtulamadık, birçok okulumuzun özellikle benim çalıştığım okulda olmak üzere Isparta Özel Meslek Okulunun da binasının ihalesi yapılıp, ne zaman kendi okulumuza kendi evimize taşınacağımız belli değil. Şu anda ikili olarak eğitim görmekteyiz, yine Gülkent Lisesi o şekilde Anadolu Lisesi ve Ülkü Ortaokulu aynı şekilde. Sayamadığım birçok okul aynı şekilde deprem güçlendirmelerle meşgul ediliyor. Bu işin hızlandırılması gerektiğini düşünüyoruz. 2024 – 2025 Eğitim Öğretim döneminde artık çocuklarımızın kendi okullarına gittiği, yine çocuklarımızın karanlıkta kalkıp karanlıkta eve dönmedikleri bir Isparta arzuluyoruz ve bu yüzden de İl Milli Eğitim Müdürlüğünden de bu konuda acil tedbirler almasını istiyoruz” dedi.

Eğitim İş Sendikası Başkanı Murat Akkın açıklamasının devamında, “Bu konunun hızlandırılması için gerekli çalışmaların yapılmasını istiyoruz. Çünkü ikili eğitimde çocuklar daha uykularından uyanamamışken çocuklarımız maalesef okul sıralarında olmak zorunda kalıyorlar. Özellikle kış aylarında mağduriyet yaşıyorlar, Bu aylarda birazda olsa daha rahatlar ama 2024 – 2025 Eğitim Öğretim yılında Kasım, Aralık ve Ocak ayında kış aylarında yine çocuklarımız karanlıkta okula gidecekler. Öğlen okula giden çocuklarımız da karanlıkta evlerine dönecekler. O yüzden bu konunun Isparta için bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini düşünüyoruz” dedi. 

YENİ ÇÜNÜR’E OKUL YAPILMASI LAZIM

Diğer taraftan Yeni Çünür ile ilgili bir sıkıntı gündeme geliyor. TOKİ biliyorsunuz orada 4 bin konutluk bir yer inşa etti. Şimdi insanlar oraya taşınmaya başlayacaklar. Fakat Çünür’de okul sayımız bu taşınan ailelerin, öğrencilerini kaldırabilecek düzeyde değil. TOKİ’nin içerisinde bir okul inşaatı göremediğimize göre bu çocuklar Çünür’deki okullara gidecekler. Peki Çünür’deki zaten fazlasıyla dolu olan sınıflarımız bu tempoyu nasıl kaldıracak? 2024 – 2025 öğretim yılı başlamadan önce bu problemlerin ortadan kalması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu. (ENVER TAHA AYDIN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersulh.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.