Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

SATMAYA DEVAM EDİYOR!

ısparta 16.05.2024 - 09:15, Güncelleme: 16.05.2024 - 09:15
 

SATMAYA DEVAM EDİYOR!

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin bir numaralı gündem maddesi olan belediyeye ait arsaların satışına yeni döneminde de devam ediyor. Başdeğirmen 29 ayrı arsa ile 3 dairenin satışı için meclisten yetki aldı.
www.sukrubasgandan.com’dan satılık: SATIYORUM, SATACAĞIM” DEMİŞTİ 31 Mart Mahalli İdareler seçim sürecinde Isparta’nın bir numaralı gündem maddesi olan Isparta Belediyesinin arsa satışları seçimlerin ardından da devam ediyor. Yerel seçim sürecinde rakiplerinin, “belediyeye ait yüzlerce arsa satıldı” eleştirilerine, “Evet satıyorum bundan sonra da satmaya devam edeceğim” cevabını veren Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen yeni satışlar için belediye meclisinden yetki aldı. Geçtiğimiz hafta Cuma günü yapılan Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan birleşiminde oylanan ve onaylanan İmar Komisyonu raporu ile arsa ve dairelerle ilgili satışı, trampası ve kat karşılığı olarak değerlendirilmesi için encümene yetki verildi. AK Partili 23 meclis üyesinin kabul oyu verdiği meclis kararına, MHP, CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri ret oyu verdiler. Muhalefetin ret oyuna rağmen meclisten yetki alan Başdeğirmen toplamda 29 parçadan oluşan toplam 14 bin 105 metrekare belediye arsalarını satabilecek. İmar Komisyonu raporunda tek tek yerleri ve metrekareleri belirtilen arsaların en büyüğü 1204 metrekare iken en küçüğü ise 236 metrekareden oluşuyor. Arsaların tamamı da imarda ‘konut alanı’ olarak görünüyor. MUHALEFETİN DİLİNDEYDİ 2019 yılında göreve geldikten sonra belediyeye ait yüzlerce arsayı satan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in bu icraatı seçim döneminde rakipleri tarafından sık sık dile getirilmişti. Arsa satışları ile ilgili MHP’nin adayı Günaydın, “Bu arsaları nasıl satarsın? Hangi vicdana dayanarak satarsın? Haraç mezat, sanki babanın malını satıyorsun. Hala bu kadar konuşmamıza rağmen arsa satışı ile uğraşıyor. Yahu sen demir tüccarlığı mı yapıyorsun be kardeşim. Sen benim kazandırdığım arsaları satıyorsun. Soruyorum sana; kimlere sattın? Bu paraları hangi hesaba yatırdın?” derken İYİ Parti’nin adayı Ahmet Tural’da, "Satmaya değil daha çok fabrika yapmaya daha çok üretim yapmaya daha çok istihdam sağlamaya geliyorum" demişti. (Enver Taha Aydın)
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinin bir numaralı gündem maddesi olan belediyeye ait arsaların satışına yeni döneminde de devam ediyor. Başdeğirmen 29 ayrı arsa ile 3 dairenin satışı için meclisten yetki aldı.

www.sukrubasgandan.com’dan satılık:

SATIYORUM, SATACAĞIM” DEMİŞTİ

31 Mart Mahalli İdareler seçim sürecinde Isparta’nın bir numaralı gündem maddesi olan Isparta Belediyesinin arsa satışları seçimlerin ardından da devam ediyor. Yerel seçim sürecinde rakiplerinin, “belediyeye ait yüzlerce arsa satıldı” eleştirilerine, “Evet satıyorum bundan sonra da satmaya devam edeceğim” cevabını veren Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen yeni satışlar için belediye meclisinden yetki aldı.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü yapılan Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan birleşiminde oylanan ve onaylanan İmar Komisyonu raporu ile arsa ve dairelerle ilgili satışı, trampası ve kat karşılığı olarak değerlendirilmesi için encümene yetki verildi.

AK Partili 23 meclis üyesinin kabul oyu verdiği meclis kararına, MHP, CHP ve İYİ Partili meclis üyeleri ret oyu verdiler. Muhalefetin ret oyuna rağmen meclisten yetki alan Başdeğirmen toplamda 29 parçadan oluşan toplam 14 bin 105 metrekare belediye arsalarını satabilecek. İmar Komisyonu raporunda tek tek yerleri ve metrekareleri belirtilen arsaların en büyüğü 1204 metrekare iken en küçüğü ise 236 metrekareden oluşuyor. Arsaların tamamı da imarda ‘konut alanı’ olarak görünüyor.

MUHALEFETİN DİLİNDEYDİ

2019 yılında göreve geldikten sonra belediyeye ait yüzlerce arsayı satan Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in bu icraatı seçim döneminde rakipleri tarafından sık sık dile getirilmişti.

Arsa satışları ile ilgili MHP’nin adayı Günaydın, “Bu arsaları nasıl satarsın? Hangi vicdana dayanarak satarsın? Haraç mezat, sanki babanın malını satıyorsun. Hala bu kadar konuşmamıza rağmen arsa satışı ile uğraşıyor. Yahu sen demir tüccarlığı mı yapıyorsun be kardeşim. Sen benim kazandırdığım arsaları satıyorsun. Soruyorum sana; kimlere sattın? Bu paraları hangi hesaba yatırdın?” derken İYİ Parti’nin adayı Ahmet Tural’da, "Satmaya değil daha çok fabrika yapmaya daha çok üretim yapmaya daha çok istihdam sağlamaya geliyorum" demişti.

(Enver Taha Aydın)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersulh.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.