Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

ŞİFA DEPOSU IHLAMURUN FİYATI BU YIL DA ARTTI

Yaşam 16.11.2022 - 12:49, Güncelleme: 16.11.2022 - 12:49
 

ŞİFA DEPOSU IHLAMURUN FİYATI BU YIL DA ARTTI

Kış aylarının gelmesiyle ıhlamura talep yine artış gösterdi.Geçen sene Ihlamur çiçeğinin kilogram fiyatı 500 TL iken bu yıl 600 TL'ye kadar yükseldi.
Kış aylarının  popüler bitkisi  ıhlamur için uzmanlar “Ihlamur içmek için hasta olmanıza gerek yok. Ihlamur içtiğiniz anda devamlı sizi korur yani gribe karşı bağışıklığınız artar. “ diyorlar.  Grip gibi salgın hastalıklarda yıllar boyunca kaynatılıp hasta olan kişilere içirilen ıhlamur, özellikle pandemi dönemi sonrası vatandaşlar tarafından daha da tercih edilmeye başlandı. Gerek   uzmanların, gerek geleneksel anlamda  şifa kapısı olarak işaret edilen ıhlamur bu yıl, geçtiğimiz yıla oranla yine zamlandı. Geçen sene Ihlamur çiçeğinin kilogram fiyatı 500 TL iken bu yıl 600 TL'ye kadar yükseldi. Ihlamur hazırlamanın ise birkaç farklı yöntemi var. Kimileri bir demlikte suyla beraber kaynatarak tüketirken, bazı uzmanlara göre ıhlamurun kaynatılmadan, sıcak suyun içerisine atılarak demlenmesi gerekiyor. Biz şimdi size gelin her iki yöntemide anlatalım. Ihlamurlarınızı bir demliğin içerisine alıp güzelce yıkayın. O suyunu boşalttıktan sonra demliğinizi ocağın üzerine alın ve su ilave ederek kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve oda sıcaklığında 15-20 dakika kadar dinlendirin. İçerisindeki çiçekleri süzdürerek afiyetle tüketin. Diğer yöntem ise daha pratik. Kaynamış suyun içerisine tüketmek istediğiniz kadar ıhlamuru atın ve rengi dönene kadar bu şekilde demleyin. Bu işlemi bir bardağın içerisinde ya da cam bir demliğin içerisinde yapabilirsiniz. Ardından çiçeklerini süzdürüp tüketebilirsiniz. Her iki çeşitte içerisine dilerseniz zencefil, limon ya da tarçın ilave edebilir, son aşamada ise içerisine bal ilave ederek tatlandırabilirsiniz.
Kış aylarının gelmesiyle ıhlamura talep yine artış gösterdi.Geçen sene Ihlamur çiçeğinin kilogram fiyatı 500 TL iken bu yıl 600 TL'ye kadar yükseldi.

Kış aylarının  popüler bitkisi  ıhlamur için uzmanlar “Ihlamur içmek için hasta olmanıza gerek yok. Ihlamur içtiğiniz anda devamlı sizi korur yani gribe karşı bağışıklığınız artar. “ diyorlar.

 Grip gibi salgın hastalıklarda yıllar boyunca kaynatılıp hasta olan kişilere içirilen ıhlamur, özellikle pandemi dönemi sonrası vatandaşlar tarafından daha da tercih edilmeye başlandı.

Gerek   uzmanların, gerek geleneksel anlamda  şifa kapısı olarak işaret edilen ıhlamur bu yıl, geçtiğimiz yıla oranla yine zamlandı.

Geçen sene Ihlamur çiçeğinin kilogram fiyatı 500 TL iken bu yıl 600 TL'ye kadar yükseldi.

Ihlamur hazırlamanın ise birkaç farklı yöntemi var. Kimileri bir demlikte suyla beraber kaynatarak tüketirken, bazı uzmanlara göre ıhlamurun kaynatılmadan, sıcak suyun içerisine atılarak demlenmesi gerekiyor. Biz şimdi size gelin her iki yöntemide anlatalım.

Ihlamurlarınızı bir demliğin içerisine alıp güzelce yıkayın. O suyunu boşalttıktan sonra demliğinizi ocağın üzerine alın ve su ilave ederek kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve oda sıcaklığında 15-20 dakika kadar dinlendirin. İçerisindeki çiçekleri süzdürerek afiyetle tüketin. Diğer yöntem ise daha pratik. Kaynamış suyun içerisine tüketmek istediğiniz kadar ıhlamuru atın ve rengi dönene kadar bu şekilde demleyin. Bu işlemi bir bardağın içerisinde ya da cam bir demliğin içerisinde yapabilirsiniz. Ardından çiçeklerini süzdürüp tüketebilirsiniz. Her iki çeşitte içerisine dilerseniz zencefil, limon ya da tarçın ilave edebilir, son aşamada ise içerisine bal ilave ederek tatlandırabilirsiniz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersulh.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.