Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Soba Yakarken Bu Hatayı Yapmayın

ısparta 26.11.2024 - 16:22, Güncelleme: 26.11.2024 - 16:22
 

Soba Yakarken Bu Hatayı Yapmayın

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürü Mustafa Balcı, kış aylarının başlamasıyla birlikte soba yakarken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Kömür koyularak yakılmış sobanın üzerine yeniden kömür ilavesi yapılmaması gerektiğini vurgulayan Müdür Balcı; “Yangınlara sadece baca temizliği sebebiyet vermiyor. Soba yakma şeklide çok önemli, mesela genellikle vatandaşlarımız şunu yapıyor. Karbonmonoksit zehirlenmeleri, yanan sobaya tekrar kömür atılmasından kaynaklanan veya çok yandı deyip havalandırma yerlerinin kapatılması, yanan sobanın üzerine kömürü torbayla koyup, altlarını ve boru kısmını kapatıyor ondan dolayı da karbonmonoksit zehirlenmesi yaşanıyor. Zaten baca bölümü kapalı olduğu için ve çekemediği için zehirlenmelere sebep oluyor. Soba yakma şekli çok önemli kömürü koyduğumuz zaman kovaya normal yanma şekli devam etmeli, üzerine ayrıca tekrar kömür koyulmamalıdır. Bir diğeri ise sıcak oldu diye sobanın hava alan bölümlerini tamamen kapatılmamalı en azından baca kısımları açık bırakılmalı. Diğer yangın sebeplerinden biri de elektrikli sobalardan kaynaklanan yangınlardır. Genelde bu durum yalnız kalan, apart ve yurt tipi yerlerde meydana geliyor. Akşam dışarıdan evine geldiğinde elektrikli sobayı yakıyor ve yatağının yanına koyuyor ve bu şekilde gece yanmalara sebep olabiliyor” diye konuştu

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürü Mustafa Balcı, kış aylarının başlamasıyla birlikte soba yakarken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Kömür koyularak yakılmış sobanın üzerine yeniden kömür ilavesi yapılmaması gerektiğini vurgulayan Müdür Balcı; “Yangınlara sadece baca temizliği sebebiyet vermiyor. Soba yakma şeklide çok önemli, mesela genellikle vatandaşlarımız şunu yapıyor. Karbonmonoksit zehirlenmeleri, yanan sobaya tekrar kömür atılmasından kaynaklanan veya çok yandı deyip havalandırma yerlerinin kapatılması, yanan sobanın üzerine kömürü torbayla koyup, altlarını ve boru kısmını kapatıyor ondan dolayı da karbonmonoksit zehirlenmesi yaşanıyor. Zaten baca bölümü kapalı olduğu için ve çekemediği için zehirlenmelere sebep oluyor. Soba yakma şekli çok önemli kömürü koyduğumuz zaman kovaya normal yanma şekli devam etmeli, üzerine ayrıca tekrar kömür koyulmamalıdır. Bir diğeri ise sıcak oldu diye sobanın hava alan bölümlerini tamamen kapatılmamalı en azından baca kısımları açık bırakılmalı. Diğer yangın sebeplerinden biri de elektrikli sobalardan kaynaklanan yangınlardır. Genelde bu durum yalnız kalan, apart ve yurt tipi yerlerde meydana geliyor. Akşam dışarıdan evine geldiğinde elektrikli sobayı yakıyor ve yatağının yanına koyuyor ve bu şekilde gece yanmalara sebep olabiliyor” diye konuştu

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersulh.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.