Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Yalvaç Belediye Başkanı’nın 2 teklifi de onay alamadı

ilçeler 04.05.2024 - 15:05, Güncelleme: 04.05.2024 - 15:46
 

Yalvaç Belediye Başkanı’nın 2 teklifi de onay alamadı

Yalvaç Belediye Meclisinin ilk toplantısında Yalvaç Belediyesi’nde mevcut bulunan GÖLTAŞ hisselerinin alım satımı konularına vize çıkmadı.
  Yalvaç Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı dün akşam 21.00’de başkan Mustafa Kodal başkanlığında toplandı. Meclisin gündeminde yer alan Belediyeye ait İş Makinaları, Otobüs, Traktör ve Arazöz’den oluşan araçlarının satışlarının yapılmasının görüşülmesi yönündeki teklife AK Partili üyelerden itiraz geldi. AK Partililer satış kararı alınmadan önce bir komisyon oluşturulmasını ve komisyon raporuna göre mecliste yeniden görüşülerek karar alınmasını teklif etti. Bu teklif üzerine İbrahim Ceylan, H.Hüseyin Özdemir, İbrahim Aksoy, Yakup Kırtıklı ve Halil Eğrikılınç’tan oluşan bir inceleme komisyonu kurulmasına ve konunun bir sonraki ayki mecliste tekrar oylanmasına oybirliğiyle karar verildi. GÖLTAŞ HİSSELERİNİN SATILMASINA RET Başkanın meclise sunduğu bir diğer teklif ise “Belediyemizin hissesi bulunan Göltaş Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş.’deki hisse alımı-satımı ile diğer iş ve işlemler için Belediye Başkanına yetki verilmesi” konusuydu. Başkan Mustafa Kodal gündem maddesi okunduktan sonra oylamaya sunarken ‘Bu konuyu da tartışmayalım ya kabul ya ret oylayalım’ uyarısında bulundu. Yapılan oylamada 5 İYİ partili meclisi üyesi ile MHP’li Hasan Keçeci kabul oyu kullanırken 8 AK Parti ve 1 MHP’li üyenin ret oyu vermesi ile teklif kabul edilmedi. ESSOM TARTIŞMASI Gündemin 7.maddesinde yer alan Essom işletmesinin ve şubelerinin temsil yetkisinin görüşülmesi hususu görüşüldü. AK Parti sözcüsü avukat İbrahim Aksoy söz alarak, ‘Essom işletmesi zarar ediyor mu?’ diye sordu. ‘Evet’ yanıtını alan Aksoy, ‘Peki hala neden aynı müdür ile devam etmekte ısrar ediyorsunuz?’ diye sorunca mecliste hararetli dakikalar yaşandığı iddia edildi.
Yalvaç Belediye Meclisinin ilk toplantısında Yalvaç Belediyesi’nde mevcut bulunan GÖLTAŞ hisselerinin alım satımı konularına vize çıkmadı.

 

Yalvaç Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı dün akşam 21.00’de başkan Mustafa Kodal başkanlığında toplandı.

Meclisin gündeminde yer alan Belediyeye ait İş Makinaları, Otobüs, Traktör ve Arazöz’den oluşan araçlarının satışlarının yapılmasının görüşülmesi yönündeki teklife AK Partili üyelerden itiraz geldi. AK Partililer satış kararı alınmadan önce bir komisyon oluşturulmasını ve komisyon raporuna göre mecliste yeniden görüşülerek karar alınmasını teklif etti.

Bu teklif üzerine İbrahim Ceylan, H.Hüseyin Özdemir, İbrahim Aksoy, Yakup Kırtıklı ve Halil Eğrikılınç’tan oluşan bir inceleme komisyonu kurulmasına ve konunun bir sonraki ayki mecliste tekrar oylanmasına oybirliğiyle karar verildi.

GÖLTAŞ HİSSELERİNİN SATILMASINA RET

Başkanın meclise sunduğu bir diğer teklif ise “Belediyemizin hissesi bulunan Göltaş Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş.’deki hisse alımı-satımı ile diğer iş ve işlemler için Belediye Başkanına yetki verilmesi” konusuydu. Başkan Mustafa Kodal gündem maddesi okunduktan sonra oylamaya sunarken ‘Bu konuyu da tartışmayalım ya kabul ya ret oylayalım’ uyarısında bulundu.

Yapılan oylamada 5 İYİ partili meclisi üyesi ile MHP’li Hasan Keçeci kabul oyu kullanırken 8 AK Parti ve 1 MHP’li üyenin ret oyu vermesi ile teklif kabul edilmedi.

ESSOM TARTIŞMASI

Gündemin 7.maddesinde yer alan Essom işletmesinin ve şubelerinin temsil yetkisinin görüşülmesi hususu görüşüldü. AK Parti sözcüsü avukat İbrahim Aksoy söz alarak, ‘Essom işletmesi zarar ediyor mu?’ diye sordu. ‘Evet’ yanıtını alan Aksoy, ‘Peki hala neden aynı müdür ile devam etmekte ısrar ediyorsunuz?’ diye sorunca mecliste hararetli dakikalar yaşandığı iddia edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersulh.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.