Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Ziraat Odasından Zirai Drone Cihazı Tanıtımı

ilçeler 15.05.2023 - 15:01, Güncelleme: 15.05.2023 - 15:01
 

Ziraat Odasından Zirai Drone Cihazı Tanıtımı

Yalvaç Ziraat Odası tarafından tüm Yalvaçlı çiftçilerin kullanımına sunulmak üzere zirai amaçlı insansız hava aracı “Drone” alındı. Cihazın tanıtımı için Cuma günü Yalvaç İlçe Stadyumunda bir deneme uçuşu yapıldı.
Geçtiğimiz günlerde Isparta İl Özel İdaresi’nin de desteğiyle satın alınan zirai amaçlı drone aracı, Cuma günü öğle saatlerinde Ziraat Odası’nca düzenlenen bir program ile Yalvaçlı çiftçilere ve köy muhtarlarına tanıtıldı. Programa Isparta İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu ve diğer Özel İdare çalışanları da katıldı. Tarımsal üretimin en zorlu uygulamalarından biri olan zirai ilaçlama, gübreleme, hastalık ve zararlılar ile mücadele için son yıllarda geliştirilen ve yaygın hale gelen zirai insansız hava aracının tanıtımı için düzenlenen programa katılanları SHARK Havacılık firması yetkilisi Şaban Abur bilgilendirdi. İl Özel İdaresi’nin de desteğiyle Yalvaç Ziraat Odası’nın böyle bir teknolojik cihazı Yalvaç’a getirmesinin büyük çiftçiye büyük kolaylıklar sağlayacağını belirten firma yetkilisi Şaban Abur, “Günümüzde traktörle yapılan ilaçlama ve gübrelemenin üreticiyi ekonomik olarak çok zorladığını biliyoruz. Üreticinin drone teknolojisini kullanmasıyla birlikte daha az zamanda, daha ekonomik olarak ve bir başka nokta da daha az su kullanarak işlerinin kolaylaştığını görüyoruz” dedi. Daha sonra Yalvaç Ziraat Odası’na ait zirai drone aracının ilk deneme uçuşu yapıldı. Firma yetkilisi Abur ile birlikte drone aracının ilk uçuşunda aracı kumandasına eşlik eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu da yaptığı kısa açıklamada çiftçiye büyük kolaylıklar sağlayacak zirai drone aracının tüm köylerimizde yaygınlaşması gerektiğini ve bu konuda proje geliştirecek kişi ya da kurumları destekleyeceklerini ve hayırlı uğurlu olması dileklerini ifade etti.  Yalvaç Ziraat Odası Başkanı Ali Sarıpınar, oda olarak her zaman ilçemiz tarımının gelişmesi, üreticinin daha kolay bir şekilde üreterek daha fazla kazanç elde etmesi için çalışmalarının süreceğini belirtirken zirai drone aracının alınmasındaki katkıları için İl Özel İdaresi yetkililerine teşekkür etti. Sarıpınar, zirai drone aracının personel eğitimi tamamlanmasının ardından Yalvaçlı üreticinin kullanımına sunulacağını ve hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Yalvaç Ziraat Odası tarafından tüm Yalvaçlı çiftçilerin kullanımına sunulmak üzere zirai amaçlı insansız hava aracı “Drone” alındı. Cihazın tanıtımı için Cuma günü Yalvaç İlçe Stadyumunda bir deneme uçuşu yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde Isparta İl Özel İdaresi’nin de desteğiyle satın alınan zirai amaçlı drone aracı, Cuma günü öğle saatlerinde Ziraat Odası’nca düzenlenen bir program ile Yalvaçlı çiftçilere ve köy muhtarlarına tanıtıldı. Programa Isparta İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu ve diğer Özel İdare çalışanları da katıldı. Tarımsal üretimin en zorlu uygulamalarından biri olan zirai ilaçlama, gübreleme, hastalık ve zararlılar ile mücadele için son yıllarda geliştirilen ve yaygın hale gelen zirai insansız hava aracının tanıtımı için düzenlenen programa katılanları SHARK Havacılık firması yetkilisi Şaban Abur bilgilendirdi.

İl Özel İdaresi’nin de desteğiyle Yalvaç Ziraat Odası’nın böyle bir teknolojik cihazı Yalvaç’a getirmesinin büyük çiftçiye büyük kolaylıklar sağlayacağını belirten firma yetkilisi Şaban Abur, “Günümüzde traktörle yapılan ilaçlama ve gübrelemenin üreticiyi ekonomik olarak çok zorladığını biliyoruz. Üreticinin drone teknolojisini kullanmasıyla birlikte daha az zamanda, daha ekonomik olarak ve bir başka nokta da daha az su kullanarak işlerinin kolaylaştığını görüyoruz” dedi. Daha sonra Yalvaç Ziraat Odası’na ait zirai drone aracının ilk deneme uçuşu yapıldı. Firma yetkilisi Abur ile birlikte drone aracının ilk uçuşunda aracı kumandasına eşlik eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu da yaptığı kısa açıklamada çiftçiye büyük kolaylıklar sağlayacak zirai drone aracının tüm köylerimizde yaygınlaşması gerektiğini ve bu konuda proje geliştirecek kişi ya da kurumları destekleyeceklerini ve hayırlı uğurlu olması dileklerini ifade etti.

 Yalvaç Ziraat Odası Başkanı Ali Sarıpınar, oda olarak her zaman ilçemiz tarımının gelişmesi, üreticinin daha kolay bir şekilde üreterek daha fazla kazanç elde etmesi için çalışmalarının süreceğini belirtirken zirai drone aracının alınmasındaki katkıları için İl Özel İdaresi yetkililerine teşekkür etti. Sarıpınar, zirai drone aracının personel eğitimi tamamlanmasının ardından Yalvaçlı üreticinin kullanımına sunulacağını ve hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersulh.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.