Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Yapı İzinleri Yılın İlk Çeyreğinde Düşüş Yaşadı

Gündem 23.05.2023 - 13:58, Güncelleme: 23.05.2023 - 13:58
 

Yapı İzinleri Yılın İlk Çeyreğinde Düşüş Yaşadı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haftanın ikinci gününde birçok önemli veri açıkladı. Bunlardan bir de yapı izin istatistikleri 2023 birinci çeyrek (Ocak-Mart) verileri oldu. Buna göre bu yılın ilk çeyreğinde yapı izinleri 2022’nin son çeyreği ile kıyaslandığında sert düşüş gözlemlendi.
TÜİK tarafından açıklanan rapora göre bu yılın ilk çeyreğinde yapı izinleri geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 2,1 azaldı. Bunun yanında belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların daire sayısı yüzde 0,7 arttı. Bina sayısı yüzde 9,2 ve yüzölçümü yüzde 2,1 azaldı. YAPI KULLANMA İZİN BELGESİ VERİLEN YAPILAR AZALDI Söz konusu dönemde belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların toplam yüzölçümü 26,7 milyon metrekare oldu. Bunu içerisinde en yüksek payı 14,2 milyon metrekare ile konut aldı. Sonrasında 7,1 milyon metrekare ile konut dışı, 5,4 milyon metrekare ile ortak kullanım alanı geldi. 2023 Ocak-Mart döneminde belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların kullanma amacına göre en yüksek yüzölçüm payına 16,9 milyon metrekare ile iki ve daha fazla daireli ikamet amaçlı binalar sahip oldu. AYRICA YAPI KULLANMA İZİN BELGESİ VERİLEN YAPILAR YÜZDE 17,2 AZALDI. TÜİK raporuna göre yine aynı dönemde yapı kullanma izin belgesi verilen yapıların toplam yüzölçümü 25,2 milyon metrekare oldu. Bunda en yüksek payı 14,4 milyon metrekare ile konut aldı. 
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haftanın ikinci gününde birçok önemli veri açıkladı. Bunlardan bir de yapı izin istatistikleri 2023 birinci çeyrek (Ocak-Mart) verileri oldu. Buna göre bu yılın ilk çeyreğinde yapı izinleri 2022’nin son çeyreği ile kıyaslandığında sert düşüş gözlemlendi.

TÜİK tarafından açıklanan rapora göre bu yılın ilk çeyreğinde yapı izinleri geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 2,1 azaldı. Bunun yanında belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların daire sayısı yüzde 0,7 arttı. Bina sayısı yüzde 9,2 ve yüzölçümü yüzde 2,1 azaldı.

YAPI KULLANMA İZİN BELGESİ VERİLEN YAPILAR AZALDI

Söz konusu dönemde belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların toplam yüzölçümü 26,7 milyon metrekare oldu. Bunu içerisinde en yüksek payı 14,2 milyon metrekare ile konut aldı. Sonrasında 7,1 milyon metrekare ile konut dışı, 5,4 milyon metrekare ile ortak kullanım alanı geldi. 2023 Ocak-Mart döneminde belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların kullanma amacına göre en yüksek yüzölçüm payına 16,9 milyon metrekare ile iki ve daha fazla daireli ikamet amaçlı binalar sahip oldu.

AYRICA YAPI KULLANMA İZİN BELGESİ VERİLEN YAPILAR YÜZDE 17,2 AZALDI.

TÜİK raporuna göre yine aynı dönemde yapı kullanma izin belgesi verilen yapıların toplam yüzölçümü 25,2 milyon metrekare oldu. Bunda en yüksek payı 14,4 milyon metrekare ile konut aldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve habersulh.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.